Vær varsom med Facebook på arbejdspladsen

Vær varsom med Facebook på arbejdspladsen

Data fra 50 millioner Facebookprofiler er blevet lækket og solgt til anvendelse i kampagner i den amerikanske præsidentvalgkamp. Hvis du gerne vil beskytte dine data, er der alt mulig grund til at begrænse brugen af Facebook på arbejdspladsen.

Facebook er kommet i modvind, fordi det har været muligt for en Facebook-app at stjæle private informationer fra 50 millioner Facebookbrugere. Det er informationer som for eksempel hvor brugerne bor, hvad de har liket og hvem deres venner er. Disse informationer blev så solgt til et kampagnebureau, der blev hyret af Donald Trump under den amerikanske præsidentvalgkamp, og anvendt til at målrette kampagnerne mod tvivlerne. Det kan potentielt have været med til at afgøre det amerikanske valg.

Selvom dette læk kun vedrører data der ligger på Facebook, demonstrerer det at det er vigtigt at kontrollere hvilke firmainformationer der havner på Facebook. Bruger medarbejdere for eksempel Facebook Messenger til at udveksle firmaoplysninger? Eller har dit firma måske oven i købet tilsluttet dig firmaplatformen på Facebook der kaldes for Facebook Workspace? Så er der alt mulig grund til at komme væk derfra, for at undgå at dine forretningshemmeligheder havner et sted de ikke bør være.

Under alle omstændigheder er der i hvert fald vigtig for enhver virksomhed at finde ud af i hvilke situationer Facebook bliver anvendt, og hvilke oplysninger der deles der. Den undersøgelse bør alle virksomheder udføre.

Facebook har godt nok annonceret at de har taget hånd om problemet, og begrænset tilgangen til private data. Men husk at det er først når et datalæk er sket, at man bliver klar over hvor det er muligt at lække data fra. Den bedste måde du kan undgå et datalæk er ved at undgå at tilføre fortrolige data til platformen.

No votes yet.
Please wait...

Andreas Andersen

Ejer af IT-blogger.dk der arbejder med IT-support, webudvikling, SEO og online markedsføring.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: