Uregistreret virksomhed

En uregistreret virksomhed er en virksomhed uden CVR nummer og er derfor ikke registreret i CVR-registeret. Det har man lov til hvis man omsætter for under 50.000 kr. i løbet af 12 sammenhængende måneder.

Hvis du sælger varer eller udfører andre virksomhedslignende aktiviteter, men omsætter for under 50.000 kr. i 12 måneder, kan det være en mulighed at være uregistreret. Det er dog vigtigt at så snart du regner med at komme til at omsætte for mere end 50.000 kr. at du registrerer dig.

Et alternativ til en uregistreret virksomhed er en Personlig ejet mindre virksomhed (PMV). Det er en ny virksomhedsform der kom 1. september 2014, og som netop kan bruges hvis du omsætter for under 50.000 kr.

Uregistreret virksomhed vs. PMV – fordele og ulemper

Den største forskel mellem en uregistreret virksomhed og en PMV, er at du får en CVR nummer og kommer til at fremgå af CVR registeret. Et CVR nummer er en god ting for en virksomhed, der så kommer til at fremstå mere seriøs.

For både uregistrerede virksomheder og PMV gælder at du skal omsætte for under 50.000 kr. og at du ikke behøver at blive momsregistreret. Derfor slipper du for en del af papirarbejdet, som der måtte følge med virksomheder. Det kan dog alligevel være en god ide at blive momsregistreret, selvom du omsætter for under 50.000 kr. – se mere om det her.

Både som uregistreret virksomhed og PMV skal du bogføre indtægter og udgifter og føre et årsregnskab. Dette skal ikke offentliggøres eller sendes nogen steder hen, med mindre Skat beder om det. Du skal dog, som altid, betale både arbejdsmarkedsbidrag og skat af alt dit overskud. Du skal også gemme alle fakturaer og kvitteringer i 5 år fra udløbet af et regnskabsår.

Så for at summere op, så har du samme forpligtelser uanset om du vælger en uregistreret virksomhed eller en PMV – den eneste forskel er at du får et CVR nummer med en PMV.

Hvad hvis jeg ikke har et CVR nummer?

Et CVR nummer kan som sagt være med til at få din virksomhed til at fremstå mere seriøs, og du vil også have nemmere ved at handle med nogle leverandører, som kræver du har et CVR nummer.

Herudover skal du hvis du vælger en uregistreret virksomhed, handle med dit CPR nummer i stedet for et CVR nummer.

Sparer jeg noget ved at have en uregistreret virksomhed?

Hvis du registrerer en PMV kan du blive pålagt at skulle betale affaldsgebyr til din kommune, fordi du er en virksomhed. Det er kommunen der bestemmer grænsen for hvornår man betaler dette gebyr, så det bør du undersøge med din kommune. Det er typisk et par hundrede kroner og i de fleste kommuner betaler man ikke affaldsgebyr med en PMV. Derfor bliver det i praksis ikke dyrere at have en PMV fremfor en uregistreret virksomhed.

Hvad skal jeg vælge?

Jeg vil anbefale du vælger en PMV fremfor en uregistreret virksomhed. Det kræver ikke mere papirarbejde, end du i forvejen er forpligtet til og du tjener ikke mindre. Du bør du også undersøge om det kan betale for dig at lade dig frivilligt momsregistrere.

Rating: 5.0/5. From 3 votes.
Please wait...

Erhvervsblogger

One thought on “Uregistreret virksomhed

  1. Hvis man blogger i sin fritid, og skal til at lave et betalt samarbejde, enten med produkter eller kontant betaling, går det så ind under dette? Altså at man må tjene 50.000 årligt uden at være momsrrgistreret osv?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: