Unoeuro overtager Meebox – hvad sker der med din firmahjemmeside?

Unoeuro overtager Meebox – hvad sker der med din firmahjemmeside?

Unoeuro og Meebox har netop meldt ud at Meebox nu overtages af Unoeuro, og alle kunder skal flyttes over til Unoeuro. Læs her hvad det betyder for din firmahjemmeside. 

For tiden sker der mange overtagelser og sammenlægninger af webhoteludbydere i Danmark, men for nyligt blev en af de større annonceret. Det drejer sig om Meebox der til dagligt har omkring 17.000 kunder, men som nu bliver overtaget af Unoeuro. I december opkøbte Zitcom Meebox og da de også ejer Unoeuro var det forventet at der på et tidspunkt skulle ske en sammenlægning. At det allerede skulle ske nu, kommer dog nok bag på flere.

Som firma skal man jo have en firmahjemmeside, og for de fleste vil et billigt webhotel langt hen ad vejen være tilstrækkeligt. Derfor er der formentlig mange firmaer der også har et webhotel hos Meebox i dag. De skal nu have flyttet deres webhotel til Unoeuro i løbet af 2017.

Unoeuro er kendt for at have en af Danmarks mest populære webhoteller. De er nemlig både billige, stabile og har en rigtig god support. Det er sjældent at hjemmesider går ned hos Unoeuro og når det sker, er de altid flinke på supporten. Derfor kan jeg kun anbefale Unoeuro, og Meebox’ kunder skal glæde sig til at komme derover.

Kommer til at mangle cPanel

For nogle betyder flytningen dog at deres produkt ændres så væsentligt, så de er nødt til at skifte webhoteludbyder. Det kan f.eks. være hvis de vil have et webhotel med cPanel – det indbyggede panel der findes i Meebox. Det kommer Unoeuro ikke til at understøtte, fordi de har udviklet deres eget panel.

Hvis det er tilfældet kan jeg anbefale cHosting, der på mange måder minder meget om Meebox og er et fint alternativ til Meebox. Deres priser ligger på et fint niveau (fra 20 kr. pr. måned hvis du betaler for 12 måneder ad gangen). De er stabile og de har en superhurtig og god support. Faktisk har jeg testet deres support, der svarede inden for 2 timer og så endda om søndagen. Det ser man ikke hos mange webhoteludbydere.

Mangler en multidomænepakke

Andre har haft et produkt hos Meebox hvor de kunne have ubegrænsede domæner, MySQL databaser, subdomæner og e-mailadresser. Dette produkt kostede 99 kroner hos Meebox, men Unoeuro har ikke et tilsvarende produkt. Hvis man har et sådan produkt og f.eks. har 50 domæner hostet med databaser og e-mails til dem alle, er man hos Unoeuro nødt til at have et webhotel til alle domæner. Det vil koste 9 kroner pr. webhotel, dvs. i alt 450 kr. pr. måned – en prisstigning på 450%.

Det skal dog siges at Unoeuro har skam ubegrænsede domæner – men så kan man ikke få e-mails og databaser til uden at betale ekstra.

Hvis du har anvendt en sådan pakke fra Meebox, kan det være relevant at finde en anden webhoteludbyder. Også her kan cHosting være en ide. Her får du ubegrænsede domæner for 60 kr. pr. måned hvis du betaler for 12 måneder ad gangen. Eneste ulempe er at der kun er 15 GB plads, men så kan du betale for ekstra 5 GB plads for 20 kr. pr. måned. Fordelen er at cHosting giver ultimativ fleksibilitet med den pakke du har købt.

For de fleste er Unoeuro fint

For de fleste kunder hos Meebox, vil Unoeuro dog være fint. De har et rigtig godt og billigt produkt. Derfor vil jeg også anbefale alle at vente og se tiden an, indtil de får besked fra Unoeuro omkring hvad flytningen helt konkret kommer til at betyde for dem.

Unoeuro lytter da også meget til kundernes ønske i disse dage. For eksempel har Unoeuro nu gjort det gratis at benytte HTTPS beskyttelse på deres webhoteller – noget der kostede noget der ligner prisen for et webhotel hver måned før.

De har også meldt ud at de vil kigge nærmere på prisen for ekstra MySQL databaser – noget der i dag koster omkring en 10’er pr. database som engangsbeløb, hvilket jo heller ikke er meget.

No votes yet.
Please wait...

Erhvervsblogger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: