Trække moms fra et aktiv

Hjem Erhvervsblogger forums Skat, Moms & omkostninger Fradrag Trække moms fra et aktiv

 • This topic has 4 svar, 2 stemmer, and was last updated 5 years siden by Anders Toft Braun.
Viser 4 svartråde
 • Forfatter
  Indlæg
  • #769
   Anders Toft Braun
   Gæst

   Hej,

   Jeg forstår det ikke helt. Du skriver, at man kan trække moms fra et aktiv man køber til ens virksomhed, korrekt?

   Men herefter skriver du, at du man skal give et skøn på, hvor fordelingen af privatbrug og virksomhedsbrug?

   Håber du kan hjælpe mig!

   Mvh.
   Anders

  • #770
   Andreas Andersen
   Keymaster

   Hej Anders!

   Nu kommer det jo an på hvad du vil trække fra, da der kan være specielle regler for nogle ting. Men helt generelt er det sådan at man kun kan trække den del der anvendes i virksomheden fra. Hvis man f.eks. køber en computer som man både anvender privat og i virksomheden, kan man således ikke trække det hele fra i virksomheden. F.eks. kan det være man kan vurdere (og dokumentere) at man anvender 20% i virksomheden og 80% privat. Dvs. så kan du kun fratrække 20% af computerens værdi i din virksomhed.

   Det er vigtig at være ærlig her – man skal kunne dokumentere at man anvender den 20% i virksomheden. Hvis man f.eks. har sin virksomhed på sin privatadresse og også anvender sin private pc til at lave regnskab til sin virksomhed på, tror jeg ikke Skat vil vurdere at den computer anvendes i virksomheden = ingenting kan trækkes fra. Men hvis man har virksomhed på en helt anden adresse og man her har købt en stationær computer, som står på den adresse, vil man derved kunne dokumentere at den anvendes 100% i virksomheden = det hele kan trækkes fra.

   Mvh. Andreas

   Har du IT-problemer? Måske IT-blogger.dk har svaret.

  • #771
   Anders Toft Braun
   Gæst

   Tak for svar. Jeg har f.eks. tænkt mig at købe et par ski til 3000, som jeg skal anvende til min nye virksomhed. Det er et ski projekt/webshop jeg er i gang med, og her vil jeg måske anvende skiene i en uge (vinterferie med familien) til privat hvert år, hvor resten af tiden foregår til virksomhedsbrug.

   Hvad gør jeg i denne situation?

   Og du skrev også, at hvis jeg lukkede virksomheden, så ville jeg blive nød til at skille mig af med aktivet? (i dette eksempel er aktivet, skien) 🙂

   Mvh.
   Anders

  • #772
   Andreas Andersen
   Keymaster

   Hvis du køber nogle ski som du har tænkt dig at bruge hvert år til din private skiferie, er jeg usikker på hvorvidt du vil kunne dokumentere overfor Skat at det er tilstrækkelig nødvendig for din virksomhed – og dermed kan trækkes fra. Det ligger i hvert fald meget i gråzonen. Det kan være du skal prøve at spørge Skat efter et bindende svar for at være sikker inden du trækker det fra.

   Hvis du får lov til at trække det hele eller en vis procentdel fra, så bliver denne procentdel en del af virksomhedens aktiv som du selv skriver. Når du så lukker virksomheden så skal du sælge dette aktiv. Hvis du selv ejer en del af skiene, må du købe virksomhedens andel inkl. moms den dag du lukker virksomheden.

   Har du IT-problemer? Måske IT-blogger.dk har svaret.

  • #773
   Anders Toft Braun
   Gæst

   Hej igen,

   Jeg siger tusinde tak for svarene! Jeg tager fat i SKAT i morgen 🙂

   Mvh.
   Anders Braun

Viser 4 svartråde
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.