Trække feriepenge og pension fra overskud

Hjem Erhvervsblogger forums Skat, Moms & omkostninger Fradrag Trække feriepenge og pension fra overskud

Viser 2 svartråde
 • Forfatter
  Indlæg
  • #776
   Rosemary Laursen
   Gæst

   Hej Andreas, spændende info, jeg er selvstændig behandler, der fakturerer min arbejdsgiver. Jeg er momsfritaget, og får hverken feriepenge eller pension, det er noget jeg sparer op ved siden af. Mit spørgsmål lyder derfor, om hvor vidt det er muligt at trække min feriepenge og pensionsopsparing fra, så denne ikke indgår i mit overskud af selvstændig virksomhed? Hilsner Rosemary

  • #777
   Andreas Andersen
   Keymaster

   Hej Rosemary!

   Når du siger du er momsfritaget, vil det så sige du omsætter for under 50.000 kr. i løbet af 12 måneder? Herudover er det også vigtig at være opmærksom på risikoen for at Skat kan sige du er i lønmodtager, og at din arbejdsgiver forsøger at omgå A-skat.

   Men nu til spørgsmålet 🙂 Mht. feriepenge, så vil det jo bare være løn du hæver fra overskuddet. Og Skat er ved personlig virksomhed ligeglad med hvad du hæver og sætter ind. Med andre ord kan man altså ikke trække det fra i Skat – fordi det er kun udgifter du kan trække fra i Skat. Og ting du hæver er jo ikke en udgift.

   Mht. pensioner, så er det faktisk muligt at trække et beløb op til en vis grænse fra – ligesom almindelige lønmodtagere. Her er det bedst at du vender den med dit pensionsselskab, der helt sikkert kan fortælle dig hvor meget du kan trække fra på den pension du vælger.

   Mvh. Andreas

   Har du IT-problemer? Måske IT-blogger.dk har svaret.

  • #778
   Rosemary Laursen
   Gæst

   Tak for svaret Andreas, var også lidt det, jeg tænkte, at jeg altså ikke kan trække det fra. Jeg tjener over 80.000 og betaler derfor i stedet for lønsumsafgift, så der burde være styr på det, men jeg vil i al fald gå videre med det ifht. Pensionsopsparing og fradrag.
   Hilsner Rosemary

Viser 2 svartråde
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.