Spørgsmål til virksomhed

Hjem Erhvervsblogger forums Virksomhedstyper Enkeltmandsvirksomhed Spørgsmål til virksomhed

Viser 1 svartråd
 • Forfatter
  Indlæg
  • #724
   Jesper Hansen
   Gæst

   Hej Andreas.. vil lige starte med at sige. denne side har været til stor hjælp og det takker jeg for, så forsæt det gode arbejde 🙂

   men har et par spørgsmål som jeg ikke har fået besvaret, som jeg håber du kan hjælpe mig med.

   jeg har startet et lille skilte firma op, og har i den forbindelse indkøbt nogle ting på min private konto, (mapper – visitkort – tøj – m.m) hos firmaer/butikker
   (computer – maskine) ved en privat
   er det rigtig forstået: at hvis jeg arbejder freelance hos en kunde (red. en anden skiltemand) og fakturer ham for mit arbejde, og så får pengene ind på min nyoprettede firmakonto, så siger vi jeg har eksempel. 5000kr til års afslutning. skal jeg så indberette det overskud altså de 5000kr til skat der eller skal man indberette løbende.

   hvis jeg så ikke vil have at skattefar skal have hans del når året er omme. og gerne vil have nogle af mine private udgifter betalt af firmaet kan man så bare flytte rundt mellem kontoerne bare man har div. fakturer på de ting man har købt.så man på en måde overdrager ens private fakture til firmaet og udbetaler pengene til en private konto..

   håber du kan hjælpe 🙂 go aften
   hilsen jesper hansen

  • #725
   Andreas Andersen
   Keymaster

   Hej Jesper!

   Når det er en personlig virksomhed, kan du også fratrække udgifter til firmaet, selvom de er betalt med din private konto. Bare du har faktura i orden og det er en udgift der hører til firmaet og ikke til privat. Husk også fakturareglerne, mht. hvad en faktura skal indeholde!

   Især med computer skal du være opmærksom på at du skal kunne dokumentere at den udelukkende bruges til virksomhed og ikke privat. Hvis den også bruges privat, kan du kun trække den del af udgiften fra til virksomheden.

   Du kan sagtens vente med at indberette dit overskud i slutningen af året. Faktisk er det sådan at du løbende KAN indberette via forskudsopgørelsen i løbet af året, for at du betaler skatten mere løbende. Men det der gælder, er det du indberetter via årsopgørelsen året efter. Husk at du skal gemme alle salgs og købsfakturaer og du skal føre regnskab med hvad du har af indtægter og udgifter, i fald Skat efterspørger dem.

   Skat er ligeglad med om du tager noget af overskuddet i løbet af året og bruger privat. Det er jo dine penge. Men du skal holde styr på alle dine indtægter og alle dine udgifter, i firmaet. Og så skal du i slutningen af året lægge alle indtægter sammen og alle udgifter sammen og trække dem fra hinanden. Så har du dit overskud, som du skal indberette til Skat og betale skat af.

   Du skal ikke lave en faktura for hævning af penge privat! Fakturaer skal du modtage fra de firmaer du køber ting fra – og du skal lave en faktura til de firmaer du sælger ting til.

   Håber det gjorde det lidt mere klart. Ellers er du velkommen til at skrive igen – enten her eller i forummet (der gør det lidt mere overskueligt med de mange spørgsmål her på siden :-)).

   Mvh. Andreas

   Har du IT-problemer? Måske IT-blogger.dk har svaret.

Viser 1 svartråd
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.