PMV eller enkeltmandsvirksomhed

Hjem Erhvervsblogger forums Virksomhedstyper Tvivl om virksomhedstype PMV eller enkeltmandsvirksomhed

Viser 3 svartråde
 • Forfatter
  Indlæg
  • #681
   Simon Hornsyld
   Gæst

   Hej Andreas.

   Skal til at starte selvstændigt op, da jeg ikke rigtig ved om indtjeningen bliver +- 50.000 så ved jeg ikke helt hvad jeg skal vælge? PMV eller enkelt.

   Jeg skal til at læse til maskinmester, så jeg har fået mulighed for at få arbejde hos mit gamle firma (Stort firma moms reg) som en slags studie job(smed). Så det er kun indtjening fra et sted, hvilket vel gør det nemmere at lave regnskab osv?

   men hvad syntes du jeg skal vælge? og kan jeg hvis jeg efter fx. 3 måneder finder ud af at jeg nok tjener for meget ændre det til et enkeltmandsvirksomhed?

   mvh Simon

  • #682
   Andreas Andersen
   Keymaster

   Hvis man er i tvivl kan man altid starte et PMV – og så snart det bliver klart at man nok kommer over de 50.000 kr. kan man så omdanne det (ganske frit) til en enkeltmandsvirksomhed. Et PMV vil ikke være momsregistreret, hvilket gør at du undgår at skulle indberette moms til Skat. Til gengæld kan du jo så heller ikke trække noget fra. Regnskab skal du føre både i et PMV og en enkeltmandsvirksomhed – så her er der ingen forskel.

   Så nævner du at du kun vil have én kunde hvor du får et “studiejob” hos. Her skal du passe på, fordi det er nemlig ikke lovligt for det firma du tager arbejde hos, at de bare betale en faktura hos dig og dermed undgå a-skat, feriepenge m.m. Det er en vurdering fra Skat, men Skat vil ofte vurdere din virksomhed som et ansættelseslignende forhold når du kun har én kunde. Og har du trukket udgifter eller moms fra, kommer du derfor til at bøde for dette. Ellers ville alle jo lave en virksomhed og bare udskrive en faktura, for at kunne trække udgifter fra.

   Har du IT-problemer? Måske IT-blogger.dk har svaret.

  • #683
   Simon Hornsyld
   Gæst

   Hej Andreas.

   Vil det sige at jeg bliver nød til at oprette et enkeltmands? Hvis jeg kun har en kunde ?

   Mvh Simon

  • #684
   Andreas Andersen
   Keymaster

   Hej Simon!

   Nej, hvis man kun har én kunde, vil Skat kunne påstå at du reelt faktisk ikke er en virksomhed, men i stedet ansat hos denne kunde. Herfra ville Skat så kunne påstå at denne kunde forsøgte at undgå loven omkring angivelse af A-skat, feriepenge m.m. – altså ville denne kunde begå noget ulovligt.

   Derfor skal man som regel, for at ens virksomhed kommer til at blive godkendt på længere sigt, have mere end én kunde – så man har et virksomhedslignende forhold til sine kunder.
   Derfor er det i princippet ligegyldigt hvilken personlig virksomhedstype der er tale om – for uanset om du vælger PMV eller enkeltmandsvirksomhed vil Skat stadig kunne påstå at du reelt er ansat for kunden.

   Hvis det var mig ville jeg derfor bede Skat om et bindende svar. Her kan du spørge Skat om nøjagtig den virksomhed du ønsker at stifte med kun én kunde kan blive godkendt til PMV eller enkeltmandsvirksomhed. Det koster ganske vist 400 kroner – men så er du i hvert fald sikker på at Skat ikke bagefter kommer og lukker din virksomhed eller f.eks. kræver at du betaler fradrag for udgifter tilbage igen.

   Du kan evt. læse mere om bindende svar her:
   https://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=210335

   Har du IT-problemer? Måske IT-blogger.dk har svaret.

Viser 3 svartråde
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.