Konkrete spørgsmål til virksomhed

Hjem Erhvervsblogger forums Virksomhedstyper Personlig ejet Mindre Virksomhed (PMV) Konkrete spørgsmål til virksomhed

Viser 3 svartråde
 • Forfatter
  Indlæg
  • #697
   Rikke
   Gæst

   Hej Andreas
   Beklager på forhånd – det bliver en lang besked. Jeg tror måske du har svaret på dette spørgsmål mange gange, men jeg har brug for at få svar på min konkrete sag. Jeg oprettede 1. marts 2015 et firma, da jeg laver lidt tøj, som nu sælges i en butik og da skulle jeg have et CVR nummer for at kunne sælge mit tøj dernede. Jeg oprettede en PMV, og hver måned får jeg fakturaer fra butikken på hvad de har solgt minus 50% kommission, således at hvis jeg f.eks. sælger for 5000 kr, går der 2500 kr ind på min konto. Jeg gemmer alle mine fakturaer fra butikken.
   Jeg købte en ny symaskine da jeg oprettede firmaet – må jeg trække den fra i skat? Desuden køber jeg stof i diverse stofbutikker (hvor jeg jo desværre ikke kan trække momsen fra, så jeg betaler den fulde pris som alle andre privatkunder), men jeg har altid forstået det sådan, at med en PMV kan man ikke trække fra i skat? Jeg snakkede med en mand fra skat, som sagde til mig, at det er overskuddet fra butikken jeg skal betale skat af, men han nævnte ingenting om at jeg kunne trække mine stof-udgifter fra???
   Hvis jeg nu har et overskud i butikken efter 12 mdr. på 30.000 kr og jeg har haft udgifter på stof på 10.000 + symaskine til 3.500 kr, vil det så sige, at jeg må trække de 13.500 kr fra de 30.000 og blot betale skat af 16.500 kr?
   Og hvornår skal jeg indberette til forskudsopgørelse og selvangivelse?

   På forhånd tak!
   Mvh. Rikke

  • #698
   Andreas Andersen
   Keymaster

   Hej Rikke!
   Jeg har lige prøvet at besvare dine spørgsmål 🙂

   1) Ja, hvis symaskinen udelukkende anvendes til firmaet (hvilket er sandsynligt når du laver tøj), kan den trækkes fra. Du kan dog kun trække den fra i Skat – ikke moms, da du ikke er momsregistreret. Hvis du har købt den inden for ca. 1/2 år før du oprettede dit PMV, kan du også trække den fra – med angivelse i regnskabet på oprettelsesdagen for firmaet.
   2) Det er forkert at du med et PMV ikke kan trække udgifter fra i Skat. I et PMV betaler du skat af dit overskud – dvs. indtægter minus udgifter. Udgifterne skal 100% være tilhørende firmaet, men kan trækkes fra på lige fod som en enkeltmandsvirksomhed. Du kan, som du siger, ikke trække moms fra da du ikke er momsregistreret. Da stoffet skal bruges til virksomheden for at du kan lave dit tøj, kan du naturligvis trække det fra.
   3) Med overskud på 30.000 kr. mener du vel indtægter? Og ja, så er det korrekt at du blot skal betale skat af de 16.500 kr.
   4) Forskudsopgørelse kan du allerede angive på nu, ved at logge ind på din personlige skat og angive de forventede indtægter og forventede udgifter. Selvangivelse kommer engang næste år, i forbindelse med årsopgørelsen. Her kommer du på lige fod også til at angive dine indtægter og udgifter og skal så betale Skat af overskuddet.

   Mvh. Andreas

   Har du IT-problemer? Måske IT-blogger.dk har svaret.

  • #699
   Rikke
   Gæst

   Hej igen
   Tak for svar. Hvordan betales skatten? Fordelt på fradrag eller kommer der et girokort eller hvordan?
   Det skal lige siges at jeg får SU ved siden af mit firma. Men mit overskud er så lidt, at det ikke kommer til at overskride det beløb jeg må tjene.
   For har jeg et “normalt” arbejde, betales skatten jo bare via mit B-kort.

  • #700
   Andreas Andersen
   Keymaster

   Hej Rikke!
   Ofte hvis man kun har et firma, så betaler man via girokort i nogle rater om året afhængig af hvad man har angivet på sin forskudsopgørelse. Men hvis man har lønjob/SU ved siden af, så betales det bare via den skat man betaler der. Man angiver jo hvad man forventer i overskud via sin forskudsopgørelse og dette ændrer sit fradrag, som så betales via din SU.
   Så hold du bare din SU på dit hovedkort og angiv forventet overskud på din forskudsopgørelse, så betaler du skatten via din SU. Og da overskuddet ikke overskrider dit SU fribeløb, så er det ligesom at have et studiejob.
   Mvh. Andreas

   Har du IT-problemer? Måske IT-blogger.dk har svaret.

Viser 3 svartråde
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.