Fradrag for software

Hjem Erhvervsblogger forums Skat, Moms & omkostninger Fradrag Fradrag for software

Viser 1 svartråd
 • Forfatter
  Indlæg
  • #790
   Tine
   Gæst

   Som bekendt drejer det sig om at holde omkostningsniveauet nede når man starter op som selvstændig og derfor er jeg meget interesseret i, hvad jeg kan trække fra i skat. Jeg finder det imidlertid ikke så nemt at finde relevante oplysninger på nettet, tillad mig derfor, at spørge dig som ekspert.

   1) Kan Adobepakke (software til brug for grafikere herunder photoshop og meget andet) trækkes fra i min grafiske virksomhed? Det ville være kæmpe godt hvis denne mdr. abbonement-ordning kunne trækkes fra som værende omkostninger ved at drive min forretning.

   2) Køb af billeder på billede-bureauer. Er det fradragsberettiget eller skal det faktureres videre til kunden? Går ud fra det er det sidste…

   Med venlig hilsen
   Tine Lund

  • #791
   Andreas Andersen
   Keymaster

   Som udgangspunkt kan man trække ting fra man skal bruge i sin virksomhed, når man ikke bruger dem privat.

   1) I en grafisk virksomhed er det meget sandsynligt at en Adobepakke er nødvendigt for at kunne drive sin virksomhed. Derfor ville jeg mene du sagtens kan trække det hele fra. Hvis du også bruger den privat, kan Skat i princippet kræve at du betaler en vis procentdel der svarer til den private andel. Men som udgangspunkt er Adobepakken nødvendig i din virksomhed og kan derfor trækkes fra.
   2) Jeg er lidt usikker på hvad du mener her? Dvs. du køber billeder fra et billede-bureau og anvender dette til dit produkt hos kunden? Så er det jo en udgift i din virksomhed du kan trække fra. Samtidig skal prisen for dit produkt jo også være høj nok til at kunne dække denne udgift.

   Har du IT-problemer? Måske IT-blogger.dk har svaret.

Viser 1 svartråd
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.