Flere spørgsmål

Viser 1 svartråd
 • Forfatter
  Indlæg
  • #745
   Ole Madsen
   Gæst

   Hej Andreas

   Tak for de mange fine svar, som jeg har kigget lidt i.

   Jeg har et par mere. Min kone er fra Indonesien og har arbejdet som massør der. Hun går pt. i sprogskole, og så vil vi gerne starte massage og beauty behandling op her i DK, hvor vi bor sammen. Så mine spm er:
   1. Må hun kun og skal hun lave massage kun på vores hjemmeadresse, hvor en PMV bliver registreret. Eller må hun godt lave det freelance hos fx. to frisører, hvor hun også har nogle brochurer ude.
   2. Er det rigtig forstået at hun kun skal skrive estimerede indtægter og udgifter på sin forskudsopgørelse af de maks. 50.000 kr en gang om året (og så kan hun justere løbende). Hun skal også have et regnskab klar, som du skriver.
   3. Må hun betale fx. 50% af sin indtægt for nogle behandlinger til frisøren, og registrere dette som en udgift. Andre behandlinger giver hun ikke noget til frisøren for.
   4. Hun har ikke de 660 timers dansk uddannelse for at blive fritaget for moms, og det kan almindelig ikke sygdomsbehandlende men wellness behandlinger vel heller ikke fritages for. Men kan hun alligevel fritages for moms ved et PMV.
   På forhånd tak for dine svar.

   Med venlig hilsen

   Ole Madsen

  • #746
   Andreas Andersen
   Keymaster

   Hej Ole!

   Lige et par svar på dine spørgsmål, udfra hvad jeg kender til:
   1) Jeg kender ikke om der findes nogle specifikke krav til massører. Men generelt må en virksomhed jo gerne arbejde andre steder end på virksomhedens adresse. Jeg kender flere massører der kører ud til kunderne og arbejder.
   2) Det er en god ide at gøre det, men mest for jer selv, så i ikke får et skattesmæk. Ellers skal hun jo føre regnskab og gemme bilag for indtægter og udgifter.
   3) Frisøren kan jo udskrive en faktura med en opkrævning for at hun har brugt lokalerne. Det vil så være en udgift for din kone.
   4) Dansk uddannelse og fritagelse for moms, det kender jeg desværre ikke til. Kan du måske forklare nærmere hvad du mener? I et PMV er der ingenting der hedder moms, hverken købsmoms eller salgsmoms. Man skal altså hverken lægge moms på regningerne og man kan heller ikke trække moms fra. Man kan kun bruge et PMV indtil man har nået en omsætning på 50.000 kr. (med mindre der er tale om generelt momsfritagede ydelser).

   Har du IT-problemer? Måske IT-blogger.dk har svaret.

Viser 1 svartråd
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.