Bor i udlandet og vil have PMV

Viser 1 svartråd
 • Forfatter
  Indlæg
  • #709
   Niels
   Gæst

   Hej Andreas

   Jeg er dansk statsborger men bor/arbejder pt I udlandet (udenfor EU) og er frameldt folkeregistret. Jeg er blevet kontaktet for at give et tilbud paa en lukket tender fra en bistandsorganisation til konsulent arbejde I et tredje land (ogsaa udenfor EU). Det er et krav at man skal vaere virksomhedsregistreret. Det kan jeg ikke goere I det land jeg bor.
   I den forbindelse taenkte jeg at lave en PMV I Dk.
   Mine 2 spgs til dig er:
   Skal jeg vaere tilmeldt det danske folkeregister for at lave en PMV (jeg har set det krav paa en enkelt website)?
   Omsaetningen vil vaere mere end 150.000 DKK indenfor et halvt aar – men da det foregaar I udlandet og betalt af land udenfor EU er dette beloeb jo ikke momspligtigt!! Naar du/I skriver en beloebsgraense paa 50.000 DKK er det vel mere korrekt at skrive “en momspligtig omsaetning mindre end 50.000 DKK” hvilket jeg stadig skulle kunne opfylde?

  • #710
   Andreas Andersen
   Keymaster

   Hej Niels!

   Nej, umiddelbart kan man ikke fra udlandet starte et PMV. På Virk.dk står der “Udenlandske personer kan ikke få et CVR-nummer som PMV”. Så ved jeg godt du er dansk statsborger, men jeg tror at der i denne tekst menes at man skal være bosat i Danmark. Hvis du vil være sikker, kan du prøve at spørge Skat eller Erhvervsstyrelsen.

   Hvordan kan det være du ikke kan starte en virksomhed i det land du bor?

   Ellers har du ret i at det er mere korrekt at sige at det er en momspligtig omsætning på over 50.000 kr. Vær dog opmærksom på at du heller ikke kan have en PMV, hvis du har import eller eksport til/fra EU.

   Har du IT-problemer? Måske IT-blogger.dk har svaret.

Viser 1 svartråd
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.