Ændring af PMV til enkeltmandsvirksomhed

Hjem Erhvervsblogger forums Virksomhedstyper Personlig ejet Mindre Virksomhed (PMV) Ændring af PMV til enkeltmandsvirksomhed

Viser 5 svartråde
 • Forfatter
  Indlæg
  • #716
   Marlene
   Gæst

   Hej Andreas

   Jeg håber du kan hjælpe med et spørgsmål. Jeg oprettede en PMV i juli, da jeg ikke forventede at komme over de 50.000. Jeg har så lavet noget fra juli-nov, som jeg skal sende fakturaer på. Nu har jeg så besluttet at ændre virksomhedsform til enkeltmandsvirksomhed, da jeg nu tror, at jeg kommer over 50.000.

   Nu sidder jeg og er igang med at ændre virksomhedsform, og jeg har mulighed for at ændre tilbage i tiden. Mit spørgsmål går på, om jeg skal gøre det, for at jeg kan lægge moms på fakturaerne som gælder fra juli-nov.? eller kan det give problemer at ændre tilbage i tiden? og hvis jeg ændrer fra dags dato, kan jeg så ikke lægge moms på fakturaerne som gælder fra juli-nov?

   På forhånd tak for svar.

   Mvh Marlene

  • #717
   Andreas Andersen
   Keymaster

   Hej Marlene!

   Hvis det er muligt at ændre virksomhedsform med tilbagevirkende kraft, så datoen hvor du er momsregistreret fra, gælder fra juli – så kan du også trække købsmoms fra din køb herfra. Samtidig er du også nødt til at lægge salgsmoms på i denne periode på alle dine fakturaer. Det er nemlig den dato der kommer til at stå på dit virksomhedsbevis, mht. hvornår du er momspligtig fra, der gælder.

   Der kan være flere ting du skal være opmærksom på, hvis du vælger at gøre dette. For det første må du jo så i den periode ikke have sendt en faktura ud, hvor der ikke er angivet salgsmoms på. Samtidig må alle de købsfakturaer du har haft, jo også kun være med købsmoms angivet på, hvis du skal kunne trække det fra.

   Herudover er det også vigtig at tænke på kunderelationen. Hvis du nu har lovet din (private) kunde en vare til 400 kr. – og nu skal hæve den til 500 kr. for at få moms på, så kan det godt være private der bliver pænt sure – og det ville jo også være et brud på jeres aftale. Her må du så sænke din fortjeneste, så salgsprisen svarer til det i har aftalt.

   Så er det også spørgsmålet om det er bedst i starten af være momsregistreret eller om det ikke er. Hvis du har købt en masse (hvor der er angivet købsmoms), så kan det være en fordel at være momsregistreret. Hvis du sælger primært til private, kan det være en ulempe at være momsregistreret, fordi du nu skal sænke din fortjeneste.

   Jeg håber dette afklarede dine spørgsmål lidt – ellers er du velkommen til at spørge igen 🙂

   Mvh. Andreas

   Har du IT-problemer? Måske IT-blogger.dk har svaret.

  • #718
   Marlene
   Gæst

   Hej Andreas

   Tak for dit svar. Alt er B2B og jeg har stort set ikke købt noget til firmaet endnu, så købsmoms er ikke noget problem. Men i bund og grund, har jeg nok bare lige behov for at få slået fast, om jeg skal svare moms af arbejde jeg har udført mens jeg havde PMV (og er under de 50.000,-) og frem til at jeg har ændret virksomhedsform og blevet momsregistreret?
   Jeg har fundet forskellige meninger om det på nettet. Her står der, at man ikke skal betale moms af det man har solgt mens man havde PMV, og denne side må da være troværdig:-) https://ekspert.startvaekst.dk/spoergsmaal-og-svar/88653/7

   Hvad siger du?
   Mvh Marlene

  • #719
   Andreas Andersen
   Keymaster

   Hej Marlene!
   Det er sådan set rigtig nok, det der står der – nemlig at du ikke er momspligtig mens du har et PMV (det kan man nemlig ikke være). Humlen her er jo bare, at hvis du kan konvertere til en enkeltmandsvirksomhed med tilbagevirkende kraft, så også momspligten er med tilbagevirkende kraft, så er det jo ikke et PMV efter den dato. Det er kun den periode hvor det er et rent PMV, dvs. før momspligtens begyndelse, at du ikke skal indberette salgsmoms eller købsmoms.
   Mvh. Andreas

   Har du IT-problemer? Måske IT-blogger.dk har svaret.

  • #720
   Marlene
   Gæst

   Hej igen

   Jeg tror jeg er med nu. Så hvis jeg ændrer til enkeltmandsvirksomhed og bliver momsregistreret idag, så er det kun arbejde foretaget fra og med idag, jeg skal betale moms af. Er det rigtigt?
   (sådan vil jeg foretrække det)
   Mvh Marlene

  • #721
   Andreas Andersen
   Keymaster

   Jeps 🙂 Det er nok den letteste løsning.
   Mvh. Andreas

   Har du IT-problemer? Måske IT-blogger.dk har svaret.

Viser 5 svartråde
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.