Sundhedsanprisninger – hvad siger reglerne?

Hvis du sælger kosttilskud i din webbutik er der grænser for hvad du må skrive om produktet. Specielt hvis du skriver noget der antyder at produktet skulle virke mod en sygdom, er der tale om en sundhedsanprisning. Her gælder særlige regler som du kan læse om her. Følger du ikke reglerne kan du risikere at få en bøde.

Reglerne siger at du må ikke anvende en sundhedsanprisning med mindre den er godkendt af EU. EU har lavet en liste med 222 sundhedsanprisninger der er godkendt, og dem må du gerne anvende.

Man skelner mellem to typer af sundhedsanprisninger. Den ene type er sundhedsanprisninger der siger at et kosttilskud har betydning for vækst, udvikling eller kroppens funktioner. Du kan også her anprise at det har psykologiske eller adfærdsmæssige virkninger eller at det har slankende eller vægtkontrollerende virkninger. Dette kaldes for en artikel 13 sundhedsanprisning.

Den anden er en anprisning hvor du henviser til en lavere risiko for en sygdom eller børns udvikling og sundhed. Dette er en artikel 14 sundhedsanprisning.

 

No votes yet.
Please wait...

Erhvervsblogger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: