Stol ikke på alle tilbud til virksomheder

Når man starter sin egen virksomhed, kan man godt være en smule naiv i starten. Mest fordi man er bekymret for ikke at få kunder nok og måske har en masse travlt med at lære om regnskab og de mange regler der gælder. Når man så oven i købet modtager en del tilbud, kan man godt overse at man også lige skal kigge efter om det er et godt tilbud. 

Det er nemt at få fat i kontaktoplysninger til virksomheder. De er oftest tilgængeligt offentligt, enten på CVR.dk, DK-hostmaster.dk eller måske på virksomhedens hjemmeside. Derfor er det også nemt for andre virksomheder i Danmark og udlandet at finde nemme ofre de kan ramme.

En af de mest klassiske dårlige tilbud som du modtager massevis af, er tilbud om at blive registreret i et eller andet register. Enten er det et register lidt ligesom Krak eller De gule sider – eller også er det et offentligt register der tilbyder dig at købe dig til en bedre position i Google (det kan man ikke).

Derfor vil jeg her præsentere et helt konkret tilbud, jeg modtager af og til. Dette er fra nogen i udlandet som gerne vil overtale mig til at registrere min hjemmeside i deres register, for penge. Og gør jeg det ikke har jeg en meget høj risiko for aldrig nogensinde at blive fundet af mine kunder (kan i mærke de truer lidt?).

Jeg modtog samme tilbud to gange. Først fik jeg at vide, at hvis jeg ikke reagerede inden 1. oktober, så ville mine chancer for at kunne findes af mine kunder være udløbet. Fint tænkte jeg, fordi jeg var ikke interesseret. Den 1. oktober modtager jeg nu endnu et tilbud, men får nu at vide at dette tilbud udløber den 2. oktober og det er meget vigtigt at jeg registrerer, fordi ellers vil jeg være usynlig overfor mine kunder.

Letter

Først kan du se at de bruger titlen “Domain notification”. Dette skyldes at de prøver at få en til at misforstå mailen, så man tror at hvis man ikke reagerer så mister man sit domæne. Her spiller de altså på frygten for at miste sit domæne, som alle ved er meget vigtig.

Så står der bagefter at dette er “Final notice”. Dette passer jo sådan set ikke hvis de sender et brev magen til dagen efter.

Bemærk så at de tilbyder søgemaskineregistrering. Dette er da en meget dårlig vare, fordi det er jo gratis at blive optaget i søgemaskiner. Det sker faktisk helt automatisk.

Hvad tager de så for dette dårlige tilbud. Lad os da lige se på deres hjemmeside:

Priser

De tager 47§ for i 1 år at være registreret i de 25 største søgemaskiner – altså næsten 300 kroner. For det første er der nok egentlig kun værdi i at være i top5 – de sidste 20 er mere eller mindre ligegyldige. For det andet er det noget man kan gøre gratis selv. Og for det tredje er det da en stor udgift at skulle af med 300 kroner hvert år for det. Og du kan rolig regne med at har du betalt én gang, sender de igen opkrævningen 1 år senere.

Du kan også se at det koster næsten dobbelt så meget at være registreret i top50 af søgemaskiner – som ikke er fem potter pis værd.

Her er nogle gode råd til, hvis du modtager sådanne tilbud:

  • Undersøg først om der er et reelt tilbud, der har nogen værdi for dig. Lyt ikke efter hvad de skriver – de lyver rigtig meget.
  • Hvis det ikke er et tilbud for dig, skal du ikke gøre noget. Ignorer dem fuldstændig. Begynd ikke at komme med et svar til dem, fordi det kan få dem til at sende mange flere tilbud, når de ser at der bliver svaret fra en e-mail.

Det samme gælder også hvis der er tale om fysiske registre eller noget der minder om Krak. Med mindre du selv anvender og har hørt om det index eller register, så er det intet værd.

Er du selv i tvivl om et tvivl er fusk eller reelt nok, kan du evt. prøve at beskrive det i kommentarfeltet. Det samme må du gerne gøre hvis du gerne vil advare andre mod sådanne tilbud.

No votes yet.
Please wait...

Erhvervsblogger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: