Sådan installerer du NemID nøglefil

NemID som nøglefil er ofte den første man får som NemID administrator. Her kan du læse hvordan man installerer den og tager en sikkerhedskopi. Guiden er skrevet udfra at det er en Mac du har.

Herefter kan du læse denne guide til hvordan du bestiller et ekstra nøglekort til din virksomhed.

Når man bestiller sådan en nøglefil, får man både tilsendt en aktiveringsmail og en installationskode med posten. Herefter kan du installere nøglefilen.

Når man får installationskoden med posten, skal man åbne mailen og trykke på det link der findes i mailen. Vær opmærksom på at det skal være en browser der understøtter Java. Det kan være Firefox eller Internet Explorer – men ikke Microsoft Edge eller Google Chrome.

Når du trykker på linket, kommer du til følgende side:

NemID1

Her sætter du kryds i “Jeg accepterer” og trykker på næste. Så indtaster du installationskoden i feltet og trykker på “Udsted”.

NemID2

Så åbnes en advarsel om hvorvidt du vil køre den java applet som NemID anvender. Tryk på “Run”.

NemID3

Så bliver du bedt om at oprette en adgangskode til dit NemID.

NemID4

Så bliver selve certifikatet gemt på computeren. På Mac foregår dette i .oces mappen i din brugermappe.

NemID5

Så er certifikatet gemt på harddisken og du får følgende meddelelse.

NemID6

Så får du en endelig bekræftelse på at NemID er blevet udstedt.

NemID7

Hvordan tager jeg en sikkerhedskopi?

Det er altid en god ide at tage en sikkerhedskopi af din nøglefil, i fald den senere bliver væk eller du skifter computer. Først går du til skrivebordet og vælger “Gå” og herefter “Gå til mappe” (eller Cmd+Shift+G).

NemID9

Så skriver du ~/.oces i feltet og trykker OK.

NemID10

 

Her vil man af og til få beskeden at mappen ikke eksisterer (hvilket naturligvis ikke er sandt). Hvis man får denne besked, kan man alternativt finde mappen ved at vise de skjulte mapper i Finder (da .OCES er en skjult mappe). Her kan du evt. følge denne guide.

Når dine skjulte mapper er vist, kan du herefter se .OCES mappen og dit certifikat i din brugermappe, ved at åbne Finder og trykke på din brugermappe (her mappen “Andreas”).

NemID11

Den fil der ender med .p12 skal du herefter tage backup af. Bemærk at dette ikke stemmer overens med den fil Nets selv beskriver, da de her siger den skal ende på .html. Er du i tvivl kan du tage backup af hele .OCES mappen.

Hvordan logger jeg ind på selvbetjeningen?

Når du har udsted dit NemID, kan du herefter logge ind på selvbetjeningen. Det er f.eks. her du administrerer rettigheder og udsteder nye medarbejdersignaturer. Gå til selvbetjeningen, vælg Nøglefil og log herefter ind med det password du har valgt.

No votes yet.
Please wait...

Erhvervsblogger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: