Sådan får du NemID nøglekort til din virksomhed

Når du skal have et NemID til din virksomhed, kan du vælge mellem en nøglefil, et nøglekort og NemID til hardware. Udgangspunktet er en nøglefil og du kan herefter bestille et nøglekort. Her ser du hvordan du gør.

Som virksomhed vil du have 2 NemID:

 • Et NemID til offentligt login (som udgangspunkt en nøglefil).
 • Et NemID til din netbank.

Herudover kan man hvis man har medarbejdere bestille ekstra NemID’er. Hvis man ønsker et nøglekort i stedet for en nøglefil, kan man også bestille et ekstra til sig selv (når du har adgang med nøglefil).

Det kan være en fordel med et nøglekort i stedet for en nøglefil, fordi du så kan logge ind fra flere computere og ikke risikerer at miste nøglefilen hvis nu f.eks. din computer går ned.

Det du gør er at gå til nedenstående adresse:

https://www.medarbejdersignatur.dk/produkter/nemid_medarbejdersignatur/bestil_nemid/index.html?execution=e1s1

Her starter du bestillingen af et nyt NemID ved at indtaste CVR nummer og udfylde oplysninger for dig selv (eller den medarbejder du skal bestille til). Du vælger så at du vil bestille et nøglekort.

Herefter logger du ind på selvbetjeningen med dit NemID i form af nøglefil og godkender bestillingen. Herefter har du både en nøglefil og et nøglekort til din virksomheds offentlige logins.

Hvad koster det?

NemID til virksomheder er ikke helt gratis. For medarbejdersignaturer (NemID til offentligt login) kan du gratis bestille 3 stk. – herefter koster det. Hvis du både har en nøglefil og et nøglekort tæller det for 2 stk.

 

Hvordan gør jeg mit nøglekort til NemID administrator?

Man kan jo sagtens bestille både en nøglefil og et nøglekort til sin virksomhed, men så betragtes det i princippet som to medarbejdere. Så vil den person der har nøglefilen som standard være NemID administrator og den der har nøglekortet vil være almindelig medarbejder. Og det er kun NemID administratoren der kan administrere andre medarbejdere og få adgang til f.eks. eBoks.

Heldigvis kan du overføre administratorrettigheder til den medarbejder der har nøglekort. Først logger du ind på selvbetjeningen. Så vælger du “Administrér medarbejdere” hvorefter du vil få vist en liste med to medarbejdere – en med nøglekort og en med nøglefil. Så trykker du på blyantikonet til højre for den med nøglekortet for at redigere denne medarbejder.

Under punktet “NemID administrator” vil det fremgå hvem der er NemID administrator og til højre være et link der hedder “Overfør administrator-rettigheder”. Tryk på denne for at overføre administratorrettighederne til den person med nøglekort.

Har du spørgsmål?

Har du flere spørgsmål til hvordan du håndterer NemID for virksomheder er du velkommen til at skrive en kommentar, så skal jeg se om jeg kender til svaret.

 

Rating: 3.0/5. From 6 votes.
Please wait...

Erhvervsblogger

11 thoughts on “Sådan får du NemID nøglekort til din virksomhed

 1. Hej. Min mand har nøglefil til sin virksomhed og vil gerne have et nøglekort i stedet for. Men når han logger ind der hvor du skriver
  “Herefter logger du ind på selvbetjeningen med dit NemID i form af nøglefil og godkender bestillingen. Herefter har du både en nøglefil og et nøglekort til din virksomheds offentlige logins”
  får han ikke mulighed for at logge ind med nøglefil der kommer kun disse to muligheder
  enten nøglekort eller hardware. Det forstår vi ikke. Han har været inde og bestille et nyt nem-id og skal så ind og godkende, men det kan han jo ikke når han ikke kan logge på? Synes det er meget forvirrende:
  Tak om du kan hjælpe

  1. jeg fandt omsider selv ud af det – så glem mit spørgsmål 🙂
   gå via nets og ikke Nem-id

 2. Jeg kan ikke komme ind på min medarbejder nem-id med nøglefil, jeg mener at jeg har fornyet den her engang i efteråret.
  Med venlig hilsen
  Ole Jørgensen
  St. Brøndum Vandværk A.m.b.a.
  9520 Skørping

 3. Er der nogen mulighed for at få ‘nulstillet’ antal medarbejdersignaturer?
  Vi har kun haft behov for to signaturer: den forrige kasserer og jeg.
  Jeg må have fået den tredje signatur i form af en nøglefil.
  Det var egentlig en fejl, så jeg bestilte et nøglekort – og så optræder jeg pludselig to gange som medarbejder. Og får nu en årlig regning på en medarbejdersignatur.
  Jeg vil gerne ende med at have en signatur med nøglefil og ikke andet.
  Og ingen andre medarbejdere.
  Men kan jeg slippe for det årlige gebyr fra Nets?
  Hilsen Hans

 4. Jeg har på Nets egen opfordring (email) logget ind og trykket ja til fornyelse af min ene medarbejdersignatur (nøglekort ikke fil). Jeg har en enkeltmandsvirksomhed dog uden omsætning for tiden.
  Har nu fået tilsendt en regning på 100 kr , som muligvis endda er en slags etalong for første år af et abonnement .
  Jeg burde have ret til 3 gratis og forstår ikke jeg har fået en regning.
  En fornyelse af min eksisterende burde stadig kun give en i alt.
  Nogen der kan kaste lys over sagen ?
  Martin

 5. min virksomhed har fået brev – jeg får ml 2 og 4 breve om året! Da jeg forsøgte at hente det, fik jeg at vide at mit nemid er forældet, suk. Jeg beder derfor om et nyt.
  Tove Poulsen

 6. Vi har forgæves forsøgt at bestille et nøglekort til erhverv, men det bliver ikke tilsendt. Hvad gør vi?

  1. Hej Jens
   Er det nøglekort til NemID administratoren eller til en medarbejder? Hvis det er administratoren kan i jo få gratis support. Hvis det er til en medarbejder, så skal administratoren gå ind og tjekke om adressen står korrekt. I sidste ende kan det måske være nødvendig at kontakte NemID support.
   /Andreas

 7. jeg fatter ingenting, jeg loggede ind på virk.dk for at indberette ‘barsel’ for en af mine ansatte så blev jeg henvist til en anden side hvor der stod at jeg ikke har en medarbejdersignatur og at jeg måtte bestille en, men jeg har jo en erhver nøglekort, hvorfor kan jeg ikke bruge den ?

 8. Mit NemID erhverv virker ikke da jeg har glemt id og ikke ka bruge det
  så derfor ka jeg jo ej heller automatisk få et nyt udskrevet
  hvordan gør jeg ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: