Svar til: Trække moms fra et aktiv

Hjem Erhvervsblogger forums Skat, Moms & omkostninger Fradrag Trække moms fra et aktiv Svar til: Trække moms fra et aktiv

#770
Andreas Andersen
Keymaster

Hej Anders!

Nu kommer det jo an på hvad du vil trække fra, da der kan være specielle regler for nogle ting. Men helt generelt er det sådan at man kun kan trække den del der anvendes i virksomheden fra. Hvis man f.eks. køber en computer som man både anvender privat og i virksomheden, kan man således ikke trække det hele fra i virksomheden. F.eks. kan det være man kan vurdere (og dokumentere) at man anvender 20% i virksomheden og 80% privat. Dvs. så kan du kun fratrække 20% af computerens værdi i din virksomhed.

Det er vigtig at være ærlig her – man skal kunne dokumentere at man anvender den 20% i virksomheden. Hvis man f.eks. har sin virksomhed på sin privatadresse og også anvender sin private pc til at lave regnskab til sin virksomhed på, tror jeg ikke Skat vil vurdere at den computer anvendes i virksomheden = ingenting kan trækkes fra. Men hvis man har virksomhed på en helt anden adresse og man her har købt en stationær computer, som står på den adresse, vil man derved kunne dokumentere at den anvendes 100% i virksomheden = det hele kan trækkes fra.

Mvh. Andreas

Har du IT-problemer? Måske IT-blogger.dk har svaret.