Svar til: Køb af bil ved PMV

#744
Andreas Andersen
Keymaster

Normalt når man køber noget “privat” gennem sit CVR nummer, gør man det at man sælger det videre til sig selv. Hvis man er momsregistreret skal man så lægge moms oveni – ligeså vel som man kunne trække købsmomsen fra.

I din situation, hvor du har et PMV, er du jo ikke momsregistreret. Dvs. du vil ikke kunne trække købsmomsen fra – og hvis bilen koster mere end 50.000 DKK har du jo allerede omsat for den grænse, som gør at du ikke længere kan have et PMV. Så skal man have en enkeltmandsvirksomhed med momsregistrering i stedet.

Når det er sagt, er det også vigtig at være opmærksom på omfanget af dette private videresalg. Generelt må man jo gerne gøre det i sin virksomhed at man indkøber noget og sælger det videre til sig selv. Men det skulle jo helst ikke være sådan at aktiviteterne i denne fidus bliver større end aktiviteterne i selve virksomhedens hovedaktiviteter (som du jo er registreret under en bestemt branchekode for). Det kan en bil jo hurtig ændre på, hvis det er et PMV du har. Derfor ville jeg nok også for en sikkerheds skyld kontakte Skat og høre om der er et problem i at gøre sådan som du har tænkt dig.

Har du IT-problemer? Måske IT-blogger.dk har svaret.