Svar til: Spørgsmål til virksomhed

Hjem Erhvervsblogger forums Virksomhedstyper Enkeltmandsvirksomhed Spørgsmål til virksomhed Svar til: Spørgsmål til virksomhed

#725
Andreas Andersen
Keymaster

Hej Jesper!

Når det er en personlig virksomhed, kan du også fratrække udgifter til firmaet, selvom de er betalt med din private konto. Bare du har faktura i orden og det er en udgift der hører til firmaet og ikke til privat. Husk også fakturareglerne, mht. hvad en faktura skal indeholde!

Især med computer skal du være opmærksom på at du skal kunne dokumentere at den udelukkende bruges til virksomhed og ikke privat. Hvis den også bruges privat, kan du kun trække den del af udgiften fra til virksomheden.

Du kan sagtens vente med at indberette dit overskud i slutningen af året. Faktisk er det sådan at du løbende KAN indberette via forskudsopgørelsen i løbet af året, for at du betaler skatten mere løbende. Men det der gælder, er det du indberetter via årsopgørelsen året efter. Husk at du skal gemme alle salgs og købsfakturaer og du skal føre regnskab med hvad du har af indtægter og udgifter, i fald Skat efterspørger dem.

Skat er ligeglad med om du tager noget af overskuddet i løbet af året og bruger privat. Det er jo dine penge. Men du skal holde styr på alle dine indtægter og alle dine udgifter, i firmaet. Og så skal du i slutningen af året lægge alle indtægter sammen og alle udgifter sammen og trække dem fra hinanden. Så har du dit overskud, som du skal indberette til Skat og betale skat af.

Du skal ikke lave en faktura for hævning af penge privat! Fakturaer skal du modtage fra de firmaer du køber ting fra – og du skal lave en faktura til de firmaer du sælger ting til.

Håber det gjorde det lidt mere klart. Ellers er du velkommen til at skrive igen – enten her eller i forummet (der gør det lidt mere overskueligt med de mange spørgsmål her på siden :-)).

Mvh. Andreas

Har du IT-problemer? Måske IT-blogger.dk har svaret.