Svar til: Ændring af PMV til enkeltmandsvirksomhed

#717
Andreas Andersen
Keymaster

Hej Marlene!

Hvis det er muligt at ændre virksomhedsform med tilbagevirkende kraft, så datoen hvor du er momsregistreret fra, gælder fra juli – så kan du også trække købsmoms fra din køb herfra. Samtidig er du også nødt til at lægge salgsmoms på i denne periode på alle dine fakturaer. Det er nemlig den dato der kommer til at stå på dit virksomhedsbevis, mht. hvornår du er momspligtig fra, der gælder.

Der kan være flere ting du skal være opmærksom på, hvis du vælger at gøre dette. For det første må du jo så i den periode ikke have sendt en faktura ud, hvor der ikke er angivet salgsmoms på. Samtidig må alle de købsfakturaer du har haft, jo også kun være med købsmoms angivet på, hvis du skal kunne trække det fra.

Herudover er det også vigtig at tænke på kunderelationen. Hvis du nu har lovet din (private) kunde en vare til 400 kr. – og nu skal hæve den til 500 kr. for at få moms på, så kan det godt være private der bliver pænt sure – og det ville jo også være et brud på jeres aftale. Her må du så sænke din fortjeneste, så salgsprisen svarer til det i har aftalt.

Så er det også spørgsmålet om det er bedst i starten af være momsregistreret eller om det ikke er. Hvis du har købt en masse (hvor der er angivet købsmoms), så kan det være en fordel at være momsregistreret. Hvis du sælger primært til private, kan det være en ulempe at være momsregistreret, fordi du nu skal sænke din fortjeneste.

Jeg håber dette afklarede dine spørgsmål lidt – ellers er du velkommen til at spørge igen 🙂

Mvh. Andreas

Har du IT-problemer? Måske IT-blogger.dk har svaret.