Svar til: Konkrete spørgsmål til virksomhed

#698
Andreas Andersen
Keymaster

Hej Rikke!
Jeg har lige prøvet at besvare dine spørgsmål 🙂

1) Ja, hvis symaskinen udelukkende anvendes til firmaet (hvilket er sandsynligt når du laver tøj), kan den trækkes fra. Du kan dog kun trække den fra i Skat – ikke moms, da du ikke er momsregistreret. Hvis du har købt den inden for ca. 1/2 år før du oprettede dit PMV, kan du også trække den fra – med angivelse i regnskabet på oprettelsesdagen for firmaet.
2) Det er forkert at du med et PMV ikke kan trække udgifter fra i Skat. I et PMV betaler du skat af dit overskud – dvs. indtægter minus udgifter. Udgifterne skal 100% være tilhørende firmaet, men kan trækkes fra på lige fod som en enkeltmandsvirksomhed. Du kan, som du siger, ikke trække moms fra da du ikke er momsregistreret. Da stoffet skal bruges til virksomheden for at du kan lave dit tøj, kan du naturligvis trække det fra.
3) Med overskud på 30.000 kr. mener du vel indtægter? Og ja, så er det korrekt at du blot skal betale skat af de 16.500 kr.
4) Forskudsopgørelse kan du allerede angive på nu, ved at logge ind på din personlige skat og angive de forventede indtægter og forventede udgifter. Selvangivelse kommer engang næste år, i forbindelse med årsopgørelsen. Her kommer du på lige fod også til at angive dine indtægter og udgifter og skal så betale Skat af overskuddet.

Mvh. Andreas

Har du IT-problemer? Måske IT-blogger.dk har svaret.