Svar til: PMV eller enkeltmandsvirksomhed

Hjem Erhvervsblogger forums Virksomhedstyper Tvivl om virksomhedstype PMV eller enkeltmandsvirksomhed Svar til: PMV eller enkeltmandsvirksomhed

#684
Andreas Andersen
Keymaster

Hej Simon!

Nej, hvis man kun har én kunde, vil Skat kunne påstå at du reelt faktisk ikke er en virksomhed, men i stedet ansat hos denne kunde. Herfra ville Skat så kunne påstå at denne kunde forsøgte at undgå loven omkring angivelse af A-skat, feriepenge m.m. – altså ville denne kunde begå noget ulovligt.

Derfor skal man som regel, for at ens virksomhed kommer til at blive godkendt på længere sigt, have mere end én kunde – så man har et virksomhedslignende forhold til sine kunder.
Derfor er det i princippet ligegyldigt hvilken personlig virksomhedstype der er tale om – for uanset om du vælger PMV eller enkeltmandsvirksomhed vil Skat stadig kunne påstå at du reelt er ansat for kunden.

Hvis det var mig ville jeg derfor bede Skat om et bindende svar. Her kan du spørge Skat om nøjagtig den virksomhed du ønsker at stifte med kun én kunde kan blive godkendt til PMV eller enkeltmandsvirksomhed. Det koster ganske vist 400 kroner – men så er du i hvert fald sikker på at Skat ikke bagefter kommer og lukker din virksomhed eller f.eks. kræver at du betaler fradrag for udgifter tilbage igen.

Du kan evt. læse mere om bindende svar her:
https://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=210335

Har du IT-problemer? Måske IT-blogger.dk har svaret.