Svar til: PMV eller enkeltmandsvirksomhed

Hjem Erhvervsblogger forums Virksomhedstyper Tvivl om virksomhedstype PMV eller enkeltmandsvirksomhed Svar til: PMV eller enkeltmandsvirksomhed

#682
Andreas Andersen
Keymaster

Hvis man er i tvivl kan man altid starte et PMV – og så snart det bliver klart at man nok kommer over de 50.000 kr. kan man så omdanne det (ganske frit) til en enkeltmandsvirksomhed. Et PMV vil ikke være momsregistreret, hvilket gør at du undgår at skulle indberette moms til Skat. Til gengæld kan du jo så heller ikke trække noget fra. Regnskab skal du føre både i et PMV og en enkeltmandsvirksomhed – så her er der ingen forskel.

Så nævner du at du kun vil have én kunde hvor du får et “studiejob” hos. Her skal du passe på, fordi det er nemlig ikke lovligt for det firma du tager arbejde hos, at de bare betale en faktura hos dig og dermed undgå a-skat, feriepenge m.m. Det er en vurdering fra Skat, men Skat vil ofte vurdere din virksomhed som et ansættelseslignende forhold når du kun har én kunde. Og har du trukket udgifter eller moms fra, kommer du derfor til at bøde for dette. Ellers ville alle jo lave en virksomhed og bare udskrive en faktura, for at kunne trække udgifter fra.

Har du IT-problemer? Måske IT-blogger.dk har svaret.