Svar til: Indberetning af løn og betaling af skat ved virksomhed

Hjem Erhvervsblogger forums Skat, Moms & omkostninger Skat & moms Indberetning af løn og betaling af skat ved virksomhed Svar til: Indberetning af løn og betaling af skat ved virksomhed

#644
Andreas Andersen
Keymaster

Sådan fungerer det ikke helt i en enkeltmandsvirksomhed. Skat er ligeglad med hvad du hæver som løn – de er KUN interesserede i hvad dit overskud i virksomheden er. Når man er konsulent er der jo som regel stort set kun indtægter. Derfor skal man typisk betale AM-bidrag og Skat af det hele.

Skat i en enkeltmandsvirksomhed fungerer ved at du tager dine indtægter i virksomheden og fratrækker udgifter – og her menes altså ikke til løn, men hvis du f.eks. har købt computer, papir, transport osv. På din selvangivelse skal du angive både din virksomheds indtægter og din virksomheds udgifter. Alle indtægter og udgifter skal du have dokumentation i form af fakturaer og bilag på. Du skal også løbende føre et regnskab.

Vil du betale din skat løbende, skal du angive dine forventede indtægter og dine forventede udgifter på din forskudsopgørelse. Så vil din Skat nemlig komme i form af et lavere fradrag, hvis du har arbejde ved siden af.

Har du IT-problemer? Måske IT-blogger.dk har svaret.