Registrer dansk virksomhed som udlænding

Her gennemgår jeg nogle af de spørgsmål der måtte være, hvis du er interesseret i at stifte virksomhed i Danmark, selvom du bor i udlandet. Det kan f.eks. være at du bor i Norge eller Sverige, men gerne vil drive virksomhed i Danmark, dvs. gerne vil levere varer eller ydelser til Danmark.

Her er der forskel på om man bor inden for EU eller uden for EU.

EU-borgere

Hvis du bor inden for EU, Færøerne, Grønland, Norge og Island, kan du IKKE stifte en enkeltmandsvirksomhed i Danmark. Til gengæld kan du stifte en Udenlandsk anden virksomhed.

En af de ting der er vigtig at tænke på, hvis man ikke har bopæl i Danmark, er at her gælder 50000 kroners grænsen for hvornår du skal momsregistreres ikke. Her er du momsregistreret fra dag 1.

Indenfor EU kan man lade virksomheden registrere ved en ikke hæftende repræsentant, hvis man ikke har forretningssted i Danmark. Hvis man har forretningssted i Danmark, skal man ikke have en ikke hæftende repræsentant. En postadresse er ikke det samme som et forretningssted.

Ved registreringen skal du angive hvilken type virksomhed du vil stifte. Herudover skal du angive en adresse i Danmark (selvom du ikke bor i Danmark) og en kontaktperson.

Ikke EU-borgere

Hvis man bor uden for EU gælder de samme regler, men man skal som regel have en dansk økonomisk hæftende repræsentant.

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...

Erhvervsblogger

One thought on “Registrer dansk virksomhed som udlænding

  1. Hej, Hvor fremgår det, at et dansk selskab stiftet af en person med fast bopæl udenfor EU/EØS som regel skal have en herboende økonomisk hæftende repræsentant??

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: