Medarbejderinvesteringsselskaber – ny kommende selskabsform

En ny selskabsform er netop vedtaget – medarbejderinvesteringsselskabet. Det giver mulighed for at en virksomhed kan oprette et nyt selskab sammen med deres medarbejdere, som indskyder en del af deres løn. 

Medarbejderne bliver medejere af selskabet ved at indbetale en del af deres løn i op til 5 år. Herefter skal kapitalen være bundet i minimum 3 år, hvorefter man kan betale indskuddet tilbage justeret for selskabets resultat.

Formålet med selskabet er at man således kan være med til at modernisere eller udvikle en virksomhed. Virksomheden skal være en etableret virksomhed – og nye virksomheder kan derfor ikke bare starte et medarbejderinvesteringsselskab.

Man vil maksimum kunne indskyde 7,5% af ens løn fratrukket arbejdsmarkedsbidrag, men ikke mere end 30.000 kr. Man betaler ikke indkomstsskat af de penge man investerer i medarbejderinvesteringsselskabet, men udskyder dette til man får pengene tilbage igen.

Alle medarbejdere der deltager i selskabet er sikret deltagelse i det årlige deltagermøde og har hver én stemme uanset hvor meget man har investeret. Bestyrelsen består af lige mange fra medarbejderne og ledelsen.

Man skal dog tænke sig om soom medarbejder inden man er medstifter af et medarbejderinvesteringsselskab. Når først de er investeret er de bundet, og kan heller ikke udbetales hvis man bliver fyret.

Indtil videre er den nye selskabsform kun en 3-årig prøveperiode. Lovforslaget er blevet vedtaget af samtlige partier undtagen Enhedslisten og Alternativet. Du kan se det vedtagede lovforslag her.

No votes yet.
Please wait...

Erhvervsblogger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: