Må man kalde sit IVS for Aps

Af og til opstår der spørgsmål vedr. tvivl om hvad man har lov til at anvende som selskabsbetegnelser på sin virksomhed/selskab. Her kigger vi lidt på det man har pligt til. 

En selskabsbetegnelse er den betegnelse der anvendes i slutningen af selskabets navn. Et anpartsselskab har f.eks. selskabsbetegnelsen Aps, et aktieselskab a/s, et iværksætterselskab IVS osv.

Personlige virksomheder som enkeltmandsvirksomhed eller personlig mindre ejet virksomhed har IKKE selskabsbetegnelser, fordi det er IKKE selskaber. Det er virksomheder.

Når man stifter et selskab har man pligt til at anvende selskabsbetegnelsen – og man har også pligt til at anvende den korrekte selskabsbetegnelse. Det betyder at hvis jeg stifter et iværksætterselskab der hedder Sokkeselskabet, må jeg altså ikke bare kalde det for Sokkeselskabet – men SKAL kalde det for Sokkeselskabet IVS. Jeg må heller ikke kalde det for Aps – fordi det er ikke et Aps.

Selskabsbetegnelsen er vigtig, fordi den indikerer hvilken type selskab der er tale om. I den betegnelse ligger også hvem der har det økonomiske ansvar (en person eller selskabet) og hvor kreditværdig de er. F.eks. kan et IVS stiftes for kun 1 krone – men et Aps kræver 50.000 kroner. Med andre ord vil et Aps naturligt virke mere kreditværdigt end IVS.

Man må selvfølgelig heller ikke kalde sit enkeltmandsvirksomhed for et Aps. Heller ikke hvis man er igang med at konvertere sin enkeltmandsvirksomhed til et Aps. Først i det øjeblik at det står registreret som et Aps på Virk.dk.

No votes yet.
Please wait...

Erhvervsblogger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: