Må man have flere CVR-numre?

Må man have flere CVR-numre hvis man vil have flere enkeltmandsvirksomheder? Dette spørgsmål synes jeg tit jeg hører, så tænker lige jeg gennemgår det her.

Nej, det kan man IKKE.

Man kan ikke have flere CVR numre og således flere enkeltmandsvirksomheder. Det ville simpelthen ikke give mening når man taler om enkeltmandsvirksomhed. Det skyldes at enkeltmandsvirksomheden og dens ejer er én og samme juridiske enhed. Man hæfter 100% personligt for en enkeltmandsvirksomhed.

Det er dog alligevel muligt at kunne drive flere firmaer under samme CVR nummer. Dette gør man ved at oprette flere såkaldte administrative enheder. Hver af disse får sit eget SE-nummer. Et SE-nummer er altså et slags undernummer til et CVR-nummer.

Man kan således både lave et havefirma med ét SE-nummer og en malerforretning med et andet SE-nummer – men begge på samme CVR-nummer. Man kan også holde regnskaberne fuldstændig adskilt mellem de to SE-numre.

Der er også andre tilfælde hvor man faktisk godt kan have flere CVR-numre. Du kan nemlig kun have ét CVR nummer for din enkeltmandsvirksomhed – men har du flere virksomhedstyper kan du sagtens have flere. Således kan du både have en enkeltmandsvirksomhed med ét CVR nummer – og et I/S med en kammerat der har et andet CVR-nummer.

Hvis du stifter et selskab, vil hvert selskab du stifter være sin egen juridiske enhed og vil have sit eget CVR-nummer.

Hvis du åbner en enkeltmandsvirksomhed og lukker den igen og nogle år senere beslutter dig for at åbne en helt anden enkeltmandsvirksomhed, vil denne nye virksomhed få SAMME CVR nummer som din tidligere virksomhed. Det kan man synes er en smule usmart (eller smart efter hvordan man fortolker det), da kunderne så nemt kan finde informationer om ens andre virksomheder.

Rating: 3.5/5. From 11 votes.
Please wait...

Erhvervsblogger

One thought on “Må man have flere CVR-numre?

  1. Jeg har et spørgsmål vedr. at have to firmaer under samme CVR. Jeg kan forstå, at det kan man godt. Det firma jeg har nu sælger ydelser der ikke er momspålagt, så firmaet ikke er moms registreret. Kan man oprette et firma under samme CVR med andet SE nr., men som sælger ydelser der er momspålagt, UDEN at firmaet momsregistreres? Eller kan man sikre at ydelserne i det nuværende firma ikke pålægges moms, selvom det nye firma pålægges moms? Giver det mening? Mvh Rikke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: