Må jeg have virksomhed på min hjemmeadresse?

Ofte når du lige starter virksomhed er pengene få og der må spares hvor der kan. Her vælger mange at have sin virksomhed i eget hjem. Så kan man indrette et kontor til virksomheden. Men hvad er egentlig reglerne – og hvad er fordelene og ulemperne ved dette?

Fordelene er jo åbenlyst at man sparer penge. Herudover kan man være tæt på familien, hvilket f.eks. er en fordel hvis man har små børn. Man sparer også en del penge til transport.

Ulemper kan også være at man er tæt på familien, hvilket kan betyde at det kan være svært at koncentrere sig og måske bliver man afbrudt hele tiden. Her er et udekontor en stor fordel hvor du kan koncentrere dig om din virksomhed. Pengene til et udekontor kan være godt givet ud.

Hvis du bor i en lejlighed bør du undersøge med din udlejer om du må drive virksomhed fra adressen. Måske der også er forskel på hvilken virksomhed. Skal du f.eks. lave hjemmesider er det jo nok anderledes end hvis du skal have en webshop med stort lager. Hvis du ikke får tilladelse af din udlejer, kan det betragtes som misligeholdelse af kontrakten og han vil dermed kunne opsige den.

Nogen har også fået den ide at oprette en postboks og stifte virksomheden på det. Men man kan ikke udelukkende stifte en virksomhed på en postboks. Det vil Erhvervsstyrelsen ikke godkende. Man må naturligvis godt have en tilknyttet postboks og modtage post der.

Rating: 3.0/5. From 1 vote.
Please wait...

Erhvervsblogger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: