Må jeg købe privat gennem min virksomhed?

Nogle butikker og leverandører sælger ikke til private og kræver et CVR nummer for at ville sælge noget. Det er nogen gange lidt ærgeligt, hvis man som privat også gerne vil købe den vare. Har man en virksomhed har man dog mulighed for at gøre det alligevel.

Det er nemlig helt lovligt at købe en vare med sit CVR nummer i sin virksomhed, for bagefter at sælge varen til sig selv – naturligvis med moms. Man sælger derfor varen til sig selv til indkøbspris med moms.

På den måde kommer virksomheden ikke til at tjene penge på det, men man skaber heller ikke et underskud ved salget ved at sælge den billigere end indkøbspris til sig selv. For det er ikke okay. Når man udtager varer til sig selv (dvs. køber dem af virkomheden) er det meget vigtig at være grundig med at bogføre det som privat udtag.

 

Rating: 4.0/5. From 2 votes.
Please wait...

Erhvervsblogger

One thought on “Må jeg købe privat gennem min virksomhed?

  1. Jeg påtænker at lade min bil reparere i holland. Jeg har fået et tilbud på 16.000 euro plus 21 % hollandsk moms. Mit spørgsmål er såre enkelt, er der en måde jeg kan ”slippe” uden om momsen? Fx ved at oprette en virksomhed og lade den eje min bil?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: