Kontanthjælp og virksomhed

Må man have en virksomhed mens man får kontanthjælp? Må man stifte et selskab mens man er på kontanthjælp? Må man sidde i ledelsen af et selskab mens man får kontanthjælp?

Alle sammen gode spørgsmål, som kan blive relevante hvis man pludselig kommer på kontanthjælp og får lyst til at beskæftige sig som selvstændig, for at forsøge at trække sig ud af kontanthjælp. Det er naturligvis den enkelte kommune der skal træffe afgørelsen vedr. dette, men her vil jeg alligevel give et bud på det.

Desværre er det ikke nemt at få lov til hverken at stifte eller eje en virksomhed – eller at sidde i ledelsen af den. Dette skyldes at kontanthjælp betragtes som en ydelse som er sidste udvej, når man ikke har andre midler man kan anvende til forsørgelse. Det betyder at man kan ikke bare sætte sin formue i en virksomhed, og så tro man bare bliver forsørget af kontanthjælp samtidig. Her vil kommunen ofte stille som krav at man afhænder virksomheden.

Herudover er der ved kontanthjælp også et krav om at stå til rådighed for arbejdsmarkedet. Det kan ganske vist lade sig gøre at få dispensation til at være i ledelsen af en virksomhed, men kun i sjældne tilfælde hvor både tid og penge der anvendes på arbejdet er 100% målbart. Og tid og penge fratrækkes så naturligvis i ens kontanthjælp.

 

Rating: 1.3/5. From 3 votes.
Please wait...

Erhvervsblogger

2 thoughts on “Kontanthjælp og virksomhed

 1. Nu er dette stof SÅ komplekst at det næsten er påkrævet at komme med nogle paragraffer som underbygger det du skriver!
  Dét er dem man bruger når man snakker med kommunen og det er dem som giver en grønt lys – fordi det er dem kommunen forstår at følge 🙂

  Det er umuligt at starte en virksomhed hvis man skal modregnes i tid og penge, penge okay, hvis det er modregning på hvad man tjener. Men at man skal trækkes i tid er hovedløst, da alle ved at en selvstændig virksomhed ikke kommer af sig selv, men af mange timers arb!
  Her står man jo 100% til rådighed for arbejdsmarkedet i virksomheden. – Jeg har hørt det med tid før. men igen, mangler en paragraf som bekræfter det.

  Nu sidder jeg i kø på tlf, til kommunen…. nr 29…. og jeg venter….

  Mvh

  AB

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: