Nu kommer der snart en ny markedsføringslov

Nu kommer der snart en ny markedsføringslov

Erhvervs og vækstministeriet er på vej med en ny markedsføringslov der skal gøre reglerne mere enkle og gøre det nemmere at reklamere via mails til danskerne. 

Hidtil har det været svært for virksomhederne på lovlig vis at reklamere til danskerne via e-mail. Der kræves et fuldstændig klart samtykke inden man sender nogen former for reklamer. Flere virksomheder har med tiden fået bøder for at overtræde den regel. Men nu bliver det måske nemmere at reklamere, via en af danskernes mest anvendte medier.

Når en kunde har handlet hos en virksomhed, vil man fremover også have mulighed for at reklamere for andre produkter i virksomheden. Kunden skal selvfølgelig stadig have ret til at kunne frabede sig dette, men der kræves ikke det samme samtykke som i dag. Grunden til at der ikke kræves samtykke, er fordi at kunden og virksomheden i forvejen har haft en relation.

Loven forventes at blive fremsat oktober 2016 og hvis den bliver vedtaget, så gælde fra 1. juli 2017. Det nuværende lovforslag, som er et resultat af arbejde fra et udvalg, kan læses her.

No votes yet.
Please wait...

Erhvervsblogger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: