Kan man have negativ moms i en virksomhed?

Negativ moms er et begreb der dækker over at din købsmoms i en virksomhed overstiger din salgsmoms. Dette kan være fordi du har investeret i din virksomhed. Når du indberetter negativ moms til Skat, får du derfor moms tilbage.

Det er ofte meget normalt i en nystartet virksomhed at have negativ moms, fordi man jo ofte skal købe en masse udstyr til at bygge virksomheden op. Derfor vil du betale mere i købsmoms end du sælger i salgsmoms.

Dette ved Skat godt og accepterer for nystartede virksomheder. Du skal dog være opmærksom på at bliver man ved med at have perioder med negativ moms, så vil de undersøge hvorfor og grave i hvad det er for varer du trækker fra i moms og om de tilhører virksomheden.

Sørg derfor kun for at trække varer fra om tilhører virksomheden og hav dokumentation for dette.

Rating: 4.0/5. From 3 votes.
Please wait...

Erhvervsblogger

2 thoughts on “Kan man have negativ moms i en virksomhed?

  1. Nu har jeg så en personlig ejet virksomhed, der nok vil give negativ moms til evig tid – fordi jeg hele tiden har noget at trække moms fra på diverse kontorhold, materialer mv, men næsten udelukkende sælger momsfrie ydelser.

    Det må Skat vel kunne anerkende?

    1. Men hvis du kun sælger momsfri ydelser burde du så ikke betale lønsumafgift i stedet? For så må du vel ikke trække momsen fra på dine udgifter.
      Nu ved jeg selvfølgelig ikke hvilken slags ydelser der er tale om.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: