Iværksætterselskaber (IVS) afskaffes – Eksisterende IVS’er nedlægges

Regeringen vil vedtage et lovforslag til februar om at IVS’er skal afskaffes. De eksisterende IVS’ere vil enten blive nedlagt eller omdannet til APS’er.
Regeringen har fremlagt lovprogrammet for det kommende Folketingsår 2018/2019. Af lovprogramet fremgår et forslag om at nedlægge den virksomhedstype der hedder Iværksætterselskaber – måske bedre kendt som IVS. Lovforslaget er på programmet til februar 2019, og det indebærer dels at der ikke kan stiftes nye IVS – men også at eksisterende IVS skal enten omdannes til Aps eller nedlægges.

IVS var en ny virksomhedstype der blev indført i 2014. Formålet var at det blev muligt at stifte selskaber for kun 1 krone i startkapital og så stille og roligt spare op til rigtige anpartsselskaber, som koster 50.000 kroner i startkapital. Siden dengang er der stiftet massevis af IVS. Mange er gået konkurs og man har nok haft fornemmelsen af at det blev lidt for let at stifte et selskab.

Nu bliver IVS afskaffet – både som ny stiftelsesform, men også de eksisterende. De eksisterende vil så kunne konvertere deres IVS til Aps. Dette kræver dog at man i selskabet når at opspare til stiftelseskapitalen, som hidtil har været 50.000 kroner, men som fremover vil komme til at koste kun mindre.

Der fremgår følgende af lovprogrammet fra Regeringen:

Det foreslås med lovforslaget, at muligheden for at stifte nye iværksætterselskaber afskaffes, og at minimumskravet til anpartsselskabers selskabskapital sænkes. Derudover indføres der en overgangsperiode på 2 år for nuværende iværksætterselskaber, hvor de skal opbygge en minimumskapital svarende til minimumskapitalen for anpartsselskaber.

Som det fremgår vil de eksisterende IVS altså få to år, før de skal have sparet minimumskapitalen op. Med andre ord vil virksomhederne altså formentlig i midten af 2021 skulle være klar til at konvertere deres selskab.

Lovforslaget vil formentlig betyde at nogle IVS vil gå konkurs eller blive tvangslukket. Ikke alle vil formentlig kunne nå at omsætte svarende til deres minimumkapital, simpelthen fordi driften i virksomheden aldrig har været nok til at kunne måles med Aps. Her vil det formentlig betyde at de vil blive lukket, og skal den type virksomheder fortsættes vil det være som personlig virksomhed.

Rating: 3.0/5. From 2 votes.
Please wait...

Skriv en kommentar