Husk at Paypal er også en bankkonto

Paypal bruges ofte som betalingskonto i forbindelse med virksomheder. Men husk at Paypal er også en bankkonto.

Paypal er en meget udbredt betalingsservice, som rigtig mange virksomheder bruger. Du kan både bruge Paypal til at modtage betalinger med og til at betale med. Mange webshops har Paypal som betalingsmiddel, hvilket er indbygget i Woocommerce og billigt at komme igang med.

Paypal tager et gebyr for hver modtaget transaktion i forbindelse med netbetaling. Det betyder at hvis du f.eks. sælger en vare til 100 kroner, så tager Paypal 6 kroner i gebyr og der går kun 94 kroner ind på din Paypal konto. På køberens faktura vil der naturligvis stå at du har taget for 100 kroner. Det betyder at de 6 kroner er en udgift for dig.

Ofte hører jeg der opstår lidt forvirring for hvordan man skal håndtere Paypal i sit regnskab. Mange vælger f.eks. at se overskuddet der kommer ind på Paypal som indtægten. Andre vælger at se det som en indtægt, når de overfører pengene fra Paypal kontoen til firmakontoen. Begge ting er forkerte.

Det er nemlig indtjeningen det kommer an på og ikke hvor meget du hæver. Her er det vigtigt at huske på at Paypal er en bankkonto, ligesom din almindelige bankkonto. Og når du overfører fra Paypal til din erhvervskonto, er det altså kun en overførsel mellem to konti. Du skal altså i dit regnskabsprogram oprette en bankkonto du kalder for Paypal.

Når du så overfører penge fra Paypal til din bankkonto, bogfører du i kredit på din Paypal konto og i debit på din bankkonto.

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...

5 Comments

  1. Claus Larsen 15. november 2017 Reply
    • Andreas Andersen 19. november 2017 Reply
  2. Maria 18. november 2017 Reply
    • Andreas Andersen 19. november 2017 Reply
  3. Mads 9. februar 2018 Reply

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *