Husk nu backup

Som virksomhed er du særlig i risiko for at miste følsomme oplysninger. Det kan f.eks. være dit regnskab eller måske din hjemmeside, der er hele dit indtjeningsgrundlag. Så husk for guds skyld backup.

Hvis du har en backupplan, kan du beskytte dig mod de fleste trusler, hvis du mister noget. Det kan f.eks. være du bliver hacket eller får en virus.

Som eksempel vil jeg nævne den Cryptolocker virus, der netop i disse dage rammer mange virksomheder i Danmark. Det er ikke en almindelig virus, men derimod en virus der kan gøre meget skade på din virksomhed.

Denne virus kaldes også for Post Nord virussen eller Post Danmark virussen, fordi den har været forklædt som en uskyldig mail fra Post Nord. Dette kan friste dine medarbejdere til at klikke på det link der findes i mailen.

Virussen inficerer ikke bare den enkelte computer men et helt netværk af computere og servere. Den krypterer en del filer på disse servere – og beder dig så udbetale en løsesum for at få filerne dekrypteret igen.

Eneste løsning er at fjerne virussen og genskabe en backup. Så husk at tage backup af dine computere. En elegant løsning er at lave et helt image af din computers harddisk, som du nemt kan genskabe hvis der er problemer.

Læs mere om backup her og få lavet en backupplan inden det er for sent.

No votes yet.
Please wait...

Erhvervsblogger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: