Giv dine medarbejdere en julegave

Her skal vi se lidt nærmere på personalegoder og julegaver i din virksomhed. Hvis du har ansatte i din virksomhed, er du måske interesseret i at give dem nogle personalegoder eller belønne dem når de har gjort det godt. Personalegoder er ikke bare en del af lønnen til dine ansatte, men giver samtidig også et godt arbejdsklima og er med til at styrke den ansattes eget incitament for at gøre det bedre.

Når du skal give dine ansatte personalegoder, skal du være opmærksom på at der er et loft for hvor meget det må koste for at de ikke bliver beskattet af det. En medarbejder kan som hovedregel kun modtage gaver og mindre personalegoder for op til 1.100 kr. om året uden at betale skat.

Du kan som arbejdsgiver trække udgiften til gaver fra, idet de indgår som lønudgifter.

Julegaver er nok en af de vigtigste ting for dine ansatte. Mange ansatte betragter julegaver som en obligatorisk personalegode i en virksomhed. Julegaver kan også give anledning til en del diskussioner og nogle vil måske kunne lide hvad du har valgt mens andre ikke kan. Uanset hvad, værdsætter mange at de får en julegave.

Julegaverne tæller med i loftet for personalegoder for 1.100 kr. pr. år – men samtidig er der også et loft for julegaver. Dette loft er lige nu på 800 kr.

Hvis du giver en julegave til 800 kr., har du altså 300 kr. mere du kan give i form af andre personalegoder uden at medarbejderen bliver beskattet.

Giver du en julegave til 800 kr. og andre personalegoder til 400 kr., så har du ikke overskredet loftet for julegaver, men du har det for personalegoder. Det betyder medarbejderen skal betale skat af de 400 kr.

Giver du en julegave til 900 kr. og andre personalegoder til 300 kr. så har du overskredet loftet for både personalegoder og julegaver. Det betyder at medarbejderen skal betale skat af alle 1.200 kr.

No votes yet.
Please wait...

Erhvervsblogger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: