Fradrag & moms på varer købt før virksomhedsstart

Det tager jo nogle uger fra det øjeblik du registrerer en virksomhed til du får den godkendt og får et CVR nummer. I mellemtiden er du måske allerede begyndt at købe nogle ting til virksomheden. Det kan f.eks. være et domæne, logo og diverse andre ting du gerne vil have klar. Alt dette betaler du naturligvis fra din private konto da din virksomhedskonto jo af gode grunde endnu ikke er oprettet. Men kan du så trække dette fra i moms og skat og hvad siger reglerne? Det gennemgår jeg her.

Generelt må man jo gerne trække udgifter fra som tilhører virksomheden både i Skat og Moms (såfremt du er momsregistreret). Man kan dog ikke trække udgifter fra flere år tilbage fra. Der findes ikke nogen fastlagt regel for hvor langt man må gå tilbage, men Skat har en tradition for at acceptere at man trækker opstartsudgifter på op til et halvt år fra før virksomhedsstart fra.

Du kan ikke få fradrag for stiftelsesomkostninger, såsom udgifter til revisor, advokat, markedsanalyser m.m. Den slags omkostninger må du selv betale.

Det er også vigtig at du ikke sælger noget inden du bliver registreret. Dette skyldes at før du er registreret må du jo heller ikke lægge moms på regningen og dermed vil du komme til at sælge noget uden moms. Og har du salgsfakturaer uden moms, kan du ikke bare trække købsmomsen fra når registreringen er gået igennem.

Derfor hvis du har nogle startomkostninger (som ikke er udgifter til advokat eller revisor) fra op til 6 måneder inden virksomhedsstart og du ikke har solgt varer uden moms, så kan du trække dem fra i både moms og skat. Du bogfører disse køb på virksomhedens startdato.

Rating: 5.0/5. From 3 votes.
Please wait...

8 Comments

 1. Steffan Mærsk 12. august 2015 Reply
  • Andreas Andersen 13. august 2015 Reply
 2. Martin Nystrup Rasmussen 16. september 2015 Reply
  • Andreas Andersen 17. september 2015 Reply
 3. Martin Nystrup Rasmussen 19. september 2015 Reply
  • Andreas Andersen 21. september 2015 Reply
 4. René Jensen 6. oktober 2015 Reply
  • Andreas Andersen 6. oktober 2015 Reply

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *