Dropshipping og Moms/Skat – hvordan gør man?

Her kan du læse om hvordan du skal forholde dig til Skat og moms ved dropshipping. 

Dropshipping er salg hvor din leverandør sender varen direkte til kunden. Det er altså dig der sælger en vare til kunden, men du får en leverandør til at sende varen. Fordelen er at du ikke skal have alle mulige varer på lager, som du ikke er sikker på at få solgt. Du skal altså ikke have omkostninger til lagring af varer. Derfor er dropshipping også blevet mere og mere populært, fordi det er en nem måde at starte en e-butik op.

Reglerne for moms og skat ved dropshipping kan meget nemt blive kompliceret. Især fordi ved dropshipping er der både en sælger, en køber og en leverandør med i spillet. Og leverandøren eller kunden kan både være fra Danmark, EU eller et 3. land – f.eks. Kina eller USA.

Det skal understreges at formålet med denne artikel er at samle nogle af de regler jeg er stødt på mht. dropshipping. Men det er ikke en udtømt liste og det kan være anvendeligt at dobbelttjekke med Skat inden. Har du selv en kommentar til nogle ting er du meget velkommen til at skrive en kommentar, så den kan være til glæde for andre dropshippere.

For det første vil jeg understrege at dropshipping hvor du sælger uden varelager ikke er så meget forskelligt fra salg med varelager. Mange af reglerne er de samme.

Beliggenhed af dropshipping leverandør

Det kan nogle gange være svært at finde ud af hvordan reglerne skal fortolkes afhængig af hvor beliggenheden af din dropshipping leverandør er. Så lad os lige gennemgå disse forskelle. Vi antager selvfølgelig at din virksomhed er i Danmark. Vi antager også at det er varer, dvs. ikke ydelser, du handler med.

Dropshipping leverandør er i 3. land

Hvis din dropshipping leverandør er i et 3. land, f.eks. USA eller EU, så SKAL du importregistreres. Du importerer jo en vare, som du så sælger videre til din kunde. Det betyder også at du kan godt glemme alt om at have en Personlig ejet mindre virksomhed (PMV) til denne forretning, da man ikke må det med import. Her skal du have en Enkeltmandsvirksomhed.

Herudover skal du betale importmoms på 25% når du køber uden for EU. I momsangivelsen skal du skrive beløbet på som “Moms af varekøb i udlandet”.

Du skal også være opmærksom på at der kan komme told og gebyrer der skal lægges oveni.

Dropshipping leverandør er i EU

Hvis din dropshipping leverandør befinder sig i EU og du er momsregistreret, skal du beregne dansk købsmoms (25%). Din dropshipping leverandør skal have dit CVR nummer så han ikke opkræver moms. Momsen du har beregnet skal du angive på momsangivelsen som “Moms af varekøb i udlandet”. Du skal også angive værdien af dit varekøb i rubrik A (Varer) på momsangivelsen.

Hvis du ikke er momsregistreret, men har et PMV, og køber for under 80.000 kr. varer om året skal du ikke betale købsmoms. Til gengæld skal sælgeren afkræve moms af dig. Det svarer lidt til hvis du var en privatperson.

Beliggenhed af køber

Afhængig af beliggenheden af køber kan der også være forskelle i moms. Vi antager igen at du har din virksomhed i Danmark og at det er varer der sælges.

Køber er i Danmark

Hvis køber er i Danmark, skal du afkræve salgsmoms (25%). Uanset om der er tale om en virksomhed eller en privatperson.

Køber er i EU

Hvis køber er i EU, afhænger det lidt af om køber er privatperson eller en virksomhed. Er det en virksomhed, skal du ikke opkræve dansk moms. Så skal han beregne købsmomsen i sit hjemland. Det svarer til at du skulle beregne dansk moms, hvis du køber fra EU.

Hvis køberen er en privatperson, skal du opkræve dansk moms.

Køber er i 3. land

Hvis køber er i et 3. land, f.eks. USA, skal du have en eksporttilladelse. Du skal ikke opkræve moms. For at kunne undgå salgsmoms skal følgende krav være opfyldt:

 • Du skal have en skriftlig ordre
 • Du skal have korrespondance med kunden
 • Du skal have en udførselsangivelse med udpassageattest i e-Export.

Eksempler

Her gennemgås en række eksempler på konstruktioner som enten er okay eller forkert.

Dropshipping leverandør og kunde er begge i 3. land

Hvis både dropshipping leverandør og kunde er i et 3. land, skal du både være import og eksportregistreret. Du kan derfor ikke gøre dette med et PMV – heller ikke selvom du omsætter for under 50.000 kr. i løbet af 12 måneder.

Du skal beregne importmoms af dine køb, men du skal ikke lægge salgsmoms oveni. Du skal kunne dokumentere at betingelserne for momsfrit salg er opfyldt. Det betyder at du skal have en skriftlig ordre, korrespondance med kunden og du skal have en udførselsangivelse med udpassageattest i e-Export.

Vær også opmærksom på told og gebyrer!

Huskeliste:

 • Du må ikke have et PMV – du skal minimum have en enkeltmandsvirksomhed.
 • Du skal være import- og eksportregistreret.
 • Du skal beregne 25% importmoms og indbetale dette til Skat.
 • Du skal ikke lægge moms oveni ved salg.
 • Du skal have en skriftlig ordre fra kunden.
 • Du skal have korrespondance med kunden.
 • Du skal have en udførselsangivelse med udpassageattest i e-Export.
 • Du skal huske told og gebyrer.

Dropshipping leverandør er i EU – kunde er i DK

Hvis dropshipping leverandør er i EU og kunden er i DK, så skal du ikke importregistreres. Det betyder du godt kan have denne konstruktion med et PMV. Med et PMV skal du huske at fortælle din dropshipping leverandør at du ikke er momsregistreret og så skal han opkræve moms. Er du momsregistreret skal du betale købsmomsen på 25% og du skal oplyse dit momsnummer til dropshipping leverandør. Uanset hvad skal du ved salget lægge 25% salgsmoms oveni.

Huskeliste:

 • Hvis PMV skal din leverandør opkræve moms. Hvis momsregistreret betaler du 25% købsmoms.
 • Ved salg lægges 25% moms oveni.

Dropshipping leverandør er i EU – kunde er i EU

Hvis dropshipping leverandør er i EU og kunden er i EU, så skal du ikke importregistreres. Det betyder du godt kan have denne konstruktion med et PMV. Med et PMV skal du huske at fortælle din dropshipping leverandør at du ikke er momsregistreret og så skal han opkræve moms. Er du momsregistreret skal du betale købsmomsen på 25% og du skal oplyse dit momsnummer til dropshipping leverandør.

Hvis kunden er en virksomhed har han ansvaret for momsen ved salget. Er kunden en privatperson skal du opkræve dansk moms.

Huskeliste:

 • Hvis PMV skal din leverandør opkræve moms. Hvis momsregistreret betaler du 25% købsmoms.
 • Ved salg til private lægges 25% moms oveni.
 • Ved salg til virksomheder skal du ikke lægge moms oveni.

Dropshipping leverandør er i DK – kunde er i DK

Hvis dropshipping leverandør er i DK og kunden er i DK, så opkræver dropshipping leverandør moms ved købet og du opkræver moms ved salget.

Huskeliste:

 • Din leverandør skal opkræve moms af dig.
 • Du skal lægge 25% moms oveni salg.

Reklamation & support

Bemærk at support og reklamation vil du stadig have ansvaret for selvom du ikke har sendt varen. Du skal besvare kundernes supportspørgsmål og kommer der en reklamation, skal du kunne håndtere denne. Her kan det måske være du skal have en aftale med din dropshipping leverandør om hvad i gør ved en reklamation.

Har du nogle spørgsmål til dropshipping er du velkommen til at skrive en kommentar.

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...

27 Comments

 1. Mika 22. februar 2016 Reply
  • Andreas Andersen 22. februar 2016 Reply
   • mika 22. februar 2016 Reply
    • Rasmus 17. marts 2016 Reply
     • Andreas Andersen 21. marts 2016
  • Louise 15. februar 2018 Reply
 2. Henrik 6. juni 2016 Reply
  • Henrik 6. juni 2016 Reply
   • Mik 25. december 2016 Reply
  • Jack 29. marts 2017 Reply
 3. Filip 21. januar 2017 Reply
 4. Oliver S. 13. marts 2017 Reply
 5. Bent B. OLesen 3. april 2017 Reply
 6. Jens 7. april 2017 Reply
 7. Sebastian Sativa 12. juli 2017 Reply
  • Sebastian Sativa 12. juli 2017 Reply
 8. Casper 26. juli 2017 Reply
  • Carsten Falborg 17. august 2017 Reply
   • Henrik Koudahl 16. oktober 2017 Reply
   • Jonas 30. november 2017 Reply
    • Brian 2. februar 2018 Reply
     • Emil 9. februar 2018
  • Carl 28. juli 2018 Reply
 9. Svend Overgaard 28. november 2017 Reply
 10. Joshua 19. februar 2018 Reply
 11. Kasper 19. september 2018 Reply
 12. Johan 25. november 2018 Reply

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *