Banker indfører negativ rente for virksomheder

Nationalbanken valgte i går ikke at sænke renterne endnu engang. Det betyder at indskudsbevisrenten forbliver på sit niveau på -0,75%. Det koster rigtig meget for bankerne at de skal betale penge for at sætte penge i Nationalbanken.

Derfor er bankerne også begyndt at føre regningen videre over på deres kunder. Her er det naturligt at starte med de store erhvervskunder, så de mindre erhvervskunder og til slut privatkunderne. Det er ikke uden kunderisiko at bankerne gør dette, fordi de kan jo risikere at kunderne skifter bank.

FIH erhvervsbank var de første til at indføre negativ rente for deres kunder. Det var nogenlunde fredeligt, man hørte ikke så meget om kunder der flygtede derfra.

Men fra på mandag følger Danske Bank trop og indfører negativ rente til de største erhvervskunder. Privatkunderne og de mindre erhvervskunder går stadig fri.

Vi må formode at hvis Nationalbanken fortsætter med negativ rente i lang tid, så er andre banker tvunget til at følge med – også for de mindre erhvervskunder og privatkunderne.

Og der er indtil videre ikke nogen udsigt til at den negative rente slutter. Især ikke så længe euroen er så svag og det er der intet der tyder på stopper. Heller ikke hvis Grækenland bliver tvunget til at forlade eurosamarbejdet eller ikke kan betale deres gæld. Konklusionen må derfor være at alle virksomheder og privatkunder snart må indstille sig på at skulle betale for deres indestående i bankerne.

No votes yet.
Please wait...

Erhvervsblogger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: